POČINJE FEST: Moniku Beluči dočekujemo uz domaću šljivovicu
Foto: Promo

Festival u Sava centru

POČINJE FEST: Moniku Beluči dočekujemo uz domaću šljivovicu

Pop kultura -

Belučijeva će večeras zablistati na crvenom tepihu u pratnji reditelja i glumca Kusturice, čiji će film „Na mlečnom putu“ otvoriti festival

Sve je spremno za večerašnje svečano otvaranje 45. Festa i dolazak holivudske lepotice Monike Beluči, koja će filmom Emira Kusturice „Na mliječnom putu“ zvanično otvoriti vrata jednog od najznačajnijih filmskih festivala u Evropi.- Kao i svake godine, nije bilo lako da se napravi izbor filmova, ali smo uspeli da odaberemo one koji će imati uspeha ne samo u bioskopima već i kod kritike. Ono što je zajedničko ovogodišnjoj selekciji jeste da se bave problemima, univerzalnim temama iz sadašnjosti, koji se tiču i te kako svih nas - rekao je Jugoslav Pantelić, koji je ranije najavio da će danas Moniku dočekati „uz šljivovicu“.

Rajder lista: Ovo su bili zahtevi Monike Beluči za dolazak u Beograd!

Pantelić je rekao da će na veče dodele Oskara na Festu biti održana projekcija po njemu nepravedno skrajnutog ostvarenja „The Birth of a Nation“.- Ovaj film, kao i ostvarenje Anga Lija „Bili Lin“, biće prikazani jer želimo da pokažemo koliko cenimo kvalitet, a kad ih budete pogledali, biće vam jasno zašto su izopšteni i skrajnuti - jer su svojevrsna politička kritika - kaže Pantelić i izdvaja još „The Dark Wind“, „Mančester na moru“, „ (M) učenik“ i mnogo druge.Dosad je prodato preko 55.000 karata, a za večerašnju projekciju ostvarenja „Na mlečnom putu“ ulaznice su planule već prvog dana.M. C.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Rajder lista: Ovo su bili zahtevi Monike Beluči za dolazak u Beograd!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja