IZLOŽBA SLIKA ZORANE JEVTIĆ: Portreti od četvrtka u klubu Petak u Lominoj
Foto: Promo

Otvaranje

IZLOŽBA SLIKA ZORANE JEVTIĆ: Portreti od četvrtka u klubu Petak u Lominoj

Pop kultura -

Izložba slika "Portreti" autorke Zorane Jevtić biće otvorena u četvrtak, 9. marta u beogradskom klubu Petak (Lomina 14), sa početkom u 19 sati. Radovi mlade umetnice biće izloženi u organizaciji Kreativne fabrike u okviru projekta Dosije Umetnik.

Zorana Jevtić rodena je 1983. godine u Kraljevu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2007. godine na odseku primenjene grafike i time stekla zvanje diplomiranog fotografa.

Već 10 godina aktivno radi kao fotoreporter u Kuriru i sarađuje s brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu. U slobodno vreme se bavi slikanjem i crtanjem, koje su, pored fotografije, njena velika strast. Izlagala je radove na više od trideset grupnih i tri samostalne izložbe.

"Posle niza godina u svetu fotografije, kako poslovnog tako i životnog iskustva, nastupila je faza od koje je zapravo sve i počelo - slikarstvo", objašnjava autorka razloge zbog kojih se vratila prvoj ljubavi.

"Svako od nas u nekoj etapi života počne da preispituje svoj put. Tako sam došla do zaključka da bi trebalo da se vratim sebi. I onda je nastala prva slika ovog ciklusa. Ostale su nastajale veoma brzo što mi je bio glavni pokazatelj da su ove slike samo čekale svoj trenutak", dodaje Zorana.

Autorka izložbe "Portreti" pojašnjava kako su nastale slike koje će biti izložene u klubu "Petak".

"One prikazuju moje prijateljice, naslikane po fotografijama koje su nastajale tokom godina druženja. Manir i kolorit na slikama su izraz i osecanje koje nosim u sebi u ovom trenutku - posebne boje duše i životnost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track