Najnovije vesti

GODIŠNJICA SMRTI Voja Brajović: Moj Gaga je živ, ponovo ćemo biti zajedno!
Foto: Dragana Udovičić

Glumac o pokojnom kolegi

GODIŠNJICA SMRTI Voja Brajović: Moj Gaga je živ, ponovo ćemo biti zajedno!

Pop kultura
00:00h

Razdvojili smo se privremeno, ali doći će vreme kada ćemo se opet sresti, kaže čuveni Tihi o Prletu

Smrt legendarnog glumca Dragana Nikolića pogodila je celu naciju, a njegovi prijatelji Voja Brajović, Gorica Popović i reditelj Miroslav Lekić ne prihvataju da je otišao.Voljeni Prle iz „Otpisanih“ ili Flojd iz „Nacionalne klase“ preminuo je 11. marta 2016. u 72. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću, ali nastavio je da živi zahvaljujući svojim filmovima i serijama.Nije još deo prošlosti- Ne mogu o njemu da pričam u prošlosti i izbegavam da izgovaram te reči, jer on za mene nije pokojni. Razdvojili smo se privremeno, ali doći će vreme kada ćemo ponovo biti zajedno. Gaga je tu sa nama, uvek kroz nas i naša sećanja na njega. Poslednje smo mu igrali predstavu „Voz“ kraj bolesničkog kreveta u njegovom domu, ali pričati o tome, odnosno o sebi, ne želim, jer to nije primarno. Dragan je primaran i njegovo mesto ne može biti upražnjeno, niti će ikada moći da bude - kaže Brajović.

Gorica Popović pamti svog kolegu iz Ateljea 212, a upoznali su se na snimanju filma „Nacionalna klasa“.- Ne mogu da se pomirim s tim i ne prihvatam činjenicu da je Dragan Nikolić otišao. On je toliko bio deo našeg života. Poslednjih godina nismo ga viđali jer je bio bolestan. Ostao mi je u sećanju duhovit i zabavan. Nikad nije ušao u bife a da nije napravio neku šalu - naglašava Gorica i dodaje:- Jedan od mojih prvih filmova je bio „Nacionalna klasa“, gde smo igrali zajedno, koji je postao kultni. Fascinirana sam bila njegovim strpljenjem s obožavaocima i ljudima koji su ga presretali na ulici. Često se krio iza te tvoje fasade duhovitosti. Imao je on verovatno svoje krize. Bio je veliki tremaroš za pozorište. Otišao je, a za mene je još tu. I u Ateljeu je još prisutan u predstavi „Avgust u okrugu Osejdž“, gde je njegova uloga snimljena.Prisutan kroz ulogeReditelj Miroslav Lekić slaže s kolegama.- Nekako nemam utisak da je prošlo već toliko vremena. S Gagom se srećem na televizija iz hiljadu različitih emisija i filmova. Veoma je često prisutan u pričama prijatelja i Gaga je tu s nama. Znamo koliko je bio veliki glumac i koliki je trag koji je ostavio na filmu, TV i u pozorištu. Ipak, on je duh jednog vremena i Beograda. Nadam se da će taj duh koji je negovao i gajio nastaviti da se razvija i da će neki novi Gaga nastaviti da ga širi i ostaviti kao trag - poručuje Lekić.

Miroslav Lekić, reditelj serije „Jagodići“KVALITETOM GLUME POBEDIO JE SMRTDragan Nikolić je jednu od svojih poslednjih uloga ostvario kao grof Milan Jagodić u seriji „Sva ta ravnica“ i „Jagodići“.- Bio je izvanredan u toj ulozi, a bio je predviđen da umre u prvoj sezoni još u sedmoj epizodi. Kako smo krenuli u snimanje, jednoglasno smo odlučili da ne možemo da ga ubijemo i da će preživeti moždani udar i da će nastaviti da glumi. Gaga je kvalitetom svoje glume uspeo da pobedi smrt, a to možemo reći i za njegov život - objasnio je reditelj Miroslav Lekić.

Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...