SIVI DOM 30 GODINA KASNIJE: Ekipa kultne serije ponovo na okupu
Foto: Promo

12 epizoda

SIVI DOM 30 GODINA KASNIJE: Ekipa kultne serije ponovo na okupu

Pop kultura -

Darko Bajić sa Mišom Janketićem, Radmilom Živković, Dubravkom Jovanovićem i Branislavom Lečićem najavio reprizu priče o deci iz doma

Posle skoro pune decenije od poslednjeg prikazivanja, serija „Sivi dom“ Darka Bajića od sutra će ponovo biti emitovana na RTS. Kroz 12 epizoda gledaoci će pratiti sudbine dece iz ozloglašenog popravnog doma u Kruševcu.Trideset godina nakon premijernog emitovanja ova autentična priča nikad nije bila aktuelnija. Bajić je, predvodeći ekipu glumaca koji su tumačili likove u seriji, podsetio da je potreba za „Sivim domom“ veća nego ikada.- Niz kritika koji je usledio nakon prvog emitovanja samo nam je potvrdio da smo na pravom putu. Tabu tema koja je uzburkala mnoge pre 30 godina imala bi podjednako jak odjek i danas - objasnio je Bajić. Istaknuta glumačka imena dala su svoj doprinos realizaciji njegove ideje, ali su svoju šansu iskoristili i tada mladi glumci, poput Dubravka Jovanovića, Andrijane Videnović, Zorana Cvijanovića i Branislava Lečića.- Mnogima od nas „Sivi dom“ bio je odskočna daska koja je pokrenula naše karijere. Verovao sam Darku, koji je iz nas izvukao ono najbolje - kaže Dubravko Jovanović.

Svoja sećanja sa snimanja podelio je Miša Janketić.- Karijeru sam počeo pre skoro 60 godina i od tada igrao u bezbroj drama, serija, filmova. Od svih uloga, tumačenje „zlog vaspitača“ Belog jedna mi je od najboljih - izjavio je Janketić.- Ova serija bavi se pojavama u društvu koje su univerzalne i velika je potreba da se emituje i danas. Ono čime smo se mi bavili tada, poput Nušićevih dela, večito je - nadovezala se Radmila Živković.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track