MAFIJAŠKE SMICALICE: Ovih 5 zanimljivosti o legendarnom filmu Kum sigurno niste znali
Foto: Profimedia

Kamere ovo nisu zabeležile

MAFIJAŠKE SMICALICE: Ovih 5 zanimljivosti o legendarnom filmu Kum sigurno niste znali

Pop kultura -

Retki su oni koji nikada nisu pogledali filmski klasik "Kum" iz davne 1972. godine.

Ovaj film se i danas rado pamti, a na dolazećem Tribeka filmskom festivalu, preostala ekipa iz filma će se okupiti nakon skoro 45 godina. Osnivač Tribeke, Robert de Niro, ujedno i jedan od protagonista filma, okupiće režisera Frensisa Forda Kopolu, Ala Paćina, Dajanu Kiton, Roberta Duvala, Džejmsa Kana i Taliju Šajer.

Nažalost, ovom događaju neće prisustvovati Marlon Brando, koji je preminuo 2004. godine. Mnogi ne znaju da je snimanje "Kuma" za većinu glumaca bilo izuzetno zabavno. Dok su pred kamerama bili ozbiljni i opasni, Brando, Džejms Kan i Robert Duval takmičili su se iza kamera u tome ko će najbolje da pokaže svoju golu zadnjicu. Titulu je "osvojio" Brando, koji je uleteo na venčanje i zadnjicom "slikao" sve goste.

Sigurno niste znali da je Al Paćino za svoju ulogu dobio samo 35.000 dolara, koliko su dobili i Džejms Kan i Dajana Kiton. Al je između prvog i drugog dela snimio hit "Serpiko", pa je za drugi deo "Kuma" dobio čak 600.000 dolara. Umesto Marlona Branda, ulogu Don Vita Korleonea je zamalo dobio Orson Vels. Upravo se Vels nalazio u užem izboru za tu ulogu, ali je zahtevano da skine skoro 20 kilograma. Kopola je na kraju odustao od glumca jer je smatrao da je Brando bolji izbor.

Džejms Kan je radi potrebe tumačenja uloge ulogu Sonija Korleonea nosio veštačke zube. S obzirom na to da je film sniman 1972. godine, izrada nije bila toliko kvalitetna, pa su ga često žuljali. Robert de Niro je bio na audicijama za nekoliko uloga, ali se tek godinama kasnije saznalo da je jedna od njih bila za Sonija.

(radiosarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track