GLUMAC MLADEN NELEVIĆ IZVRĆE ČINJENICE: Optužio Srbiju za OKUPACIJU pa mu Kurir kriv
Foto: Dragana Udovičić

Sramno

GLUMAC MLADEN NELEVIĆ IZVRĆE ČINJENICE: Optužio Srbiju za OKUPACIJU pa mu Kurir kriv

Pop kultura -

Glumac Mladen Nelević, koji glumi u seriji "Božićni ustanak" javnog servisa Crne Gore, falsifikovao je istorijske činjenice i optužio Srbiju da je okupirala svoje susede 1918. godine, a kad je Kurir to objavio, osuo je paljbu po našem listu.

Pomenuta serija, inače, obrađuje dešavanja nakon Velikog rata, kad je Crna Gora pripojena Srbiji i tako ušla u novu državu - Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, što je za Nelevića bila - okupacija.

- Igram Todora, koji čuva vlast u Crnoj Gori kao čovek kralja Nikole... E sad, tu se dešavaju neke stvari: dolazi do okupacije Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gde se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju... I u tim smutnim vremenima kad dolazi 3.000 vojnika, dopremaju se topovi od strane naše braće, Todor mora da vrši vlast - doslovno je rekao Nelević.

Foto: Printsreen
Foto: Printsreen

Nakon ovakvog falsifikovanja istorije podigla se bura u regionu, pa je Nelević brže-bolje optužio naš list.

- Za sve je kriv Kurir, to smeće od novina! Iskonstruisali su intervju sa mnom od jednog snimka sa Jutjuba. Strašna je laž da sam ja rekao da su Srbi okupatori Crne Gore. Ali istorijska je činjenica da je došla vojska iz Srbije 1918. u Crnu Goru. Takvi su to bili vreme i okolnosti - pravda se on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja