Najnovije vesti

ŽIVOTNA DRAMA SINIŠE KOVAČEVIĆA: Dramski pisac imao moždani udar, borio se za život!
Foto: Dragana Udovičić

Supruga i ćerka uz njega

ŽIVOTNA DRAMA SINIŠE KOVAČEVIĆA: Dramski pisac imao moždani udar, borio se za život!

Pop kultura
00:46h

Čuveni srpski dramski pisac sredinom februara borio se za život.

Operacija na mozgu kojoj je morao da se podvrgne posle moždanog udara trajala je više od četiri sata.

"Sve se izdešavalo iznenada, Siniša je dobio jake bolove u glavi, porodica je pozvala Hitnu pomoć i odmah su ga odvezli na Odeljenje neurologije Kliničkog centra Srbije. Tamo je ustanovljeno da je došlo do pucanja kapilara na mozgu i da mora hitno da se operiše. U prvom trenutku Siniša je bio veoma uplašen, kao i ostali članovi njegove porodice, ne sanjajući da ih prava drama tek očekuje", priča izvor bliza porodici Siniše Kovačevića.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Iako su lekari mislili da će to biti rutinska operacija, tokom samog hiruškog zahvata ustanovljeno je da neće sve proći tako lako. Operaciju su okarakterisali kao tešku, a posle četiri sata u operacionoj sali, lekari su mogli samo da čekaju da prođu sati kako bi ustanovili da li će sve biti u najboljem redu", otkriva izvor blizak porodici Kovačević i dodaje:

"Ljiljana Blagojević, Sinišina supruga, i ćerka Kalina bile su tih dana u velikom strahu. Stalno su se nametala razna pitanja: hoće li sve biti u redu, kako će sve izgledati posle, da li je sve dobro prošlo? Ali pošto su prošla sedamdeset dva sata, koja su uvek kritična posle ovakvih operacija, lekari su posle konzilijuma utvrdili da oporavak Siniše Kovačevića dobro teče, ali da je u bolnicu stigao u poslednjem trenutku", kaže izvor.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

A onda je posle bolnice usledila nova borba, odlazak kući i oporavak koji nije bio nimalo lak.

"Prvih nekoliko dana govorio je otežano, ali to je sve bila posledica hirurške intervencije i lekari su predviđali da će se sve vratiti na svoje mesto. Dve sedmice je poznati dramaturg proveo u bolnici, a porodici je pao kamen sa srca kada su čuli pozitivne prognoze lekara", dodaje izvor blizak čuvenom piscu.

Siniša Kovačević se nije javljao na pozive, ali kako kaže izvor blizak porodici, slavni dramaturg se potpuno oporavio i oseća se odlično.

Kovačević je oženjen glumicom Ljiljanom Blagojević. Imaju ćerku Kalinu Kovačević, glumicu, i unuku Mionu. Kalina se pre dve godine razvela od supruga Radeta Ćaldovića, fudbalskog agenta.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dirljiv susret nakon 30 godina: Ekipa popularne serije ekskluzivno u magazinu Story i dalje želi bolji život

(Blic/Lj. Tozev)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...