ODREŠENA KESA: Evrovizija nas košta 100.000 evra
Foto: Aleksandar Jovanović

Odlazak u Kijev

ODREŠENA KESA: Evrovizija nas košta 100.000 evra

Pop kultura -

Pesma „In Too Deep“, koju su za Tijanu Bogićević napisali strani autori, Radio-televizija Srbije platila 35.000 evra, 60.000 otišlo je na kotizaciju, a oko 5.000 za spot

Radio-televizija Srbije izdvojila je 100.000 evra za kotizaciju i pesmu „In Too Deep“, s kojom će Tijana Bogićević predstavljati našu zemlju na ovogodišnjoj Evroviziji u Kijevu, saznaje Kurir.Samo za autore pesme Borislava Milanova, Boa Persona, Johana Alkenasa i Lisu En-Mari Linder izdvojeno je čak 35.000 evra, kotizacija je 60.000 evra, dok je spot koštao oko 5.000 evra.Ovaj iznos će i te kako biti uvećan zbog ostalih propratnih troškova u koje su uključeni smeštaj za delegaciju u Kijevu i avionski prevoz.Naš izvor sa RTS nam je rekao da smo za razliku od prošlih godina, kada smo morali da štedimo na Evroviziji, ovog puta imali više sredstava.Budžet kao i 2016.- Javni servis je pre nekoliko godina morao da odustane od ovog takmičenja iz finansijskih razloga. Smatrali smo da ovih 60.000 evra, plus ostali troškovi, mogu da se iskoriste za primarnije potrebe. Poslednje dve godine atmosfera u javnosti bila je jasna da ljudi žele da Srbija učestvuje na Evroviziji, pa smo se time rukovodili. Ove godine, kao i prošle, izdvojili smo 100.000 evra u tu svrhu. Jedina razlika je što je broj članova delegacije smanjen za pet osoba - kaže naš izvor i pojašnjava:- Kada smo kontaktirali s autorskim timom koji je napisao pobedničku pesmu za Končitu Vurst od pre nekoliko godina, očekivali smo da će oni tražiti mnogo više novca, ali nije bilo tako. Ispostavilo se da imamo skoro iste troškove kao i prošle godine - zaključuje naš izvor.Pokušali smo da kontaktiramo sa urednicom zabavnog programa RTS Oliverom Kovačević, ali ona nije odgovarala na naše pozive, kao ni PR Javnog servisa Duška Vučinić.Ne pričaju o paramaPoruku smo poslali i jednom od autora pesme Borislavu Milanovu, ali on nije hteo da nam odgovori koliko novca je dobio kao kompozitor pesme.

Rusi odbili UkrajinceNE MENJAMO PEVAČICUUkrajinske vlasti izrazile su spremnost da prihvate predstavnika Rusije na takmičenju za Evroviziju u Kijevu pod uslovom da aktuelnu predstavnicu Juliju Samojlovu zameni drugi takmičar, koji nema problema s ukrajinskim zakonom. Rusija je taj predlog kategorički odbila, izjavivši da ga čak neće ni razmatrati.

Identičan timSRBIJA I MAKEDONIJA IMAJU ISTE AUTOREAutorski tim koji je Srbija angažovala da napiše pesmu za našu predstavnicu takođe je radio kompoziciju i tekst za makedonsku takmičarku Evrovizije Janu Burčesku. Biće zanimljivo videti da li ćemo mi ili naši susedi imati više uspeha u maju u Kijevu.

Jelena C. Stuparušić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track