VLASTI VELISAVLJEVIĆU GODIŠNJE PRIZNANJE JDP-A: Glumac živi za nagrade, a najviše se raduje lovi
Foto: Luka Šarac

Bravo

VLASTI VELISAVLJEVIĆU GODIŠNJE PRIZNANJE JDP-A: Glumac živi za nagrade, a najviše se raduje lovi

Pop kultura -

Očekivao sam pobedu. Moje kolege misle da sam im potreban na sceni. To je moja najveća radost, kaže glumac

Jugoslovensko dramsko pozorište proslavilo je juče 69. rođendan, a najvažniju godišnju nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobio je najstariji aktivni glumac u Srbiji Vlasta Velisavljević (91).On je nagrađen za ulogu Duha Hamletovog oca u drami „Hamlet“, ostavivši iza sebe mlade zvezde poput Sergeja Trifunovića, Vojina Ćetkovića, Nebojše Glogovca i druge.

- Očekivao sam ovo priznanje i znači mi mnogo, kao i svako drugo. Glumci žive za nagrade. Posebno me raduje ovaj novčani deo (smeh) - rekao je Vlasta, koji je nedavno u Jagodini na Danima komedije nagrađen za životno delo Zlatnim ćuranom i za istu ulogu na Jugoslovenskom festivalu u Užicu.Pohvaljen i ĐuričkoVelisavljević smatra da ga je njegova matična kuća JDP već dovoljno nagradila jer je njen doživotno počasni član.- Moje kolege misle da sam im potreban na sceni. To je moje najveće priznanje. Igram i dalje, na sopstvenu radost. Radim posao koji volim, uživam u aplauzima, da dajem intervjue - kroz osmeh priznaje Vlasta.

Laureati... Dobitnici godišnjih nagrada Jugoslovenskog dramskog
Laureati... Dobitnici godišnjih nagrada Jugoslovenskog dramskog

Bard našeg glumišta se osvrnuo i na mlade kolege koje su ostale bez priznanja.- Glogovac je izuzetan glumac. Mladi su čudo, a pominju nas starije. Oni su još više najbolji - iskren je Velisavljević, koji se zahvalio reditelju Aleksandru Popovskom što ga je zvao da igrao Duha i poželeo mu da njegov „Hamlet“ po broju izvođenja doživi slavu onog u postavci Steve Žigona, koji je izveden 100 puta.Za glumačka ostvarenja nagrađeni su Nikola Đuričko, Anđelika Simić i Goran Daničić kao ansambl predstave „Pod žrvnjem“.Čekamo CveletaGodišnju nagradu „Branka i Mlađa Veselinović“ osvojio je Nebojša Glogovac za ulogu Hamleta.- „Hamlet“ je jedan hrabra predstava. Hvala Branki na ovoj nagradi - rekao je on.Najviše nagrada JDP donela je u protekloj godini predstava „Razbijeni krčag“, koja se trenutno ne igra.- Čekamo povratak Svetozara Cvetkovića - kratko nam je rekla upravnica Tamara Vučković Manojlović.

Nadimak od fanovaVIČU MI „ZDRAVO, BABA“Na dodeli nagrada najveći aplauz dobio je Vlasta, kome su vikali iz publike: „Bravo, Baba“.- Nadimak sam dobio nakon uručenja prve filmske nagrade na Filmskim susretima u Nišu. Igrao sam u filmu „Mala noćna muzika“ jednu babu. Ne pominju svi taj nadimak. Moji najverniji fanovi i kolege u pozorištu mi ne kažu Vlasto, već „zdravo, Baba“ - objasnio je Vlasta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track