Najnovije vesti

POTRESNA ISPOVEST VELIKE SRPSKE DIVE OLIVERE KATARINE: Prodajem nameštaj da bih PREŽIVELA!
Foto: Damir Dervišagić

Zaboravili na veliku glumicu

POTRESNA ISPOVEST VELIKE SRPSKE DIVE OLIVERE KATARINE: Prodajem nameštaj da bih PREŽIVELA!

Pop kultura
21:08h

Slavnu glumicu i pevačicu Oliveru Katarinu, umetnicu kojoj se divila Evropa sedamdesetih i osamdesetih, prodaje nameštaj kako bi platila račune.

Međutim, više od nemaštine boli što živi u svojevrsnoj izolaciji zaboravljena od svih i što nije dobila poziv za proslavu pola veka od premijere "Skupljača perja"

"Moje siromaštvo je dokaz mog dostojanstva", izjavila je slavna glumica, koja je pre nekoliko dana prodala još jedan komad dragocenog nameštaja kako bi platila račun za struju.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Nekada najveća zvezda jugoslovenskog filma živi u iznajmljenom stanu nadomak hrama Svetog Save, dok pokazuje svoj avetinjski prazan garderober i rukopis nove njige, bez gorčine kaže da je nisu zvali za 50 godina od premijere "Skupljača perja".

Zbog sina maneta, kojeg je rodila u braku sa političarem Miladinom Šakićem, odrekla se svetske karijere.

"Dozvolite da budem neskromna pa da kažem da spadam među one malobrojne glumice koje zaista pevaju, ne pozajmljuju ničiji glas. Posle velikog uspeha u Kanu sa filmom počela je moja muzička karijera. nastupila sam 72 puta u parijskoj "Olimpiji". Ne znam da li je to neko ponovio. Svojim koncertima dva puta sam atvarala Kanski festival, snimala ploče u francuskoj, Japanu, gostovala sam po svim većim televizijama u svetu", rekla je Olivera.

Čuvena glumica je otkrila da jedno vreme imala samo dve haljine i da je izlazila u sinovljevim patikama po ulici.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

"Namerno sam to radila da pobedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obična i kako izgledam. Ali činjenica je da je to bilo u vreme moje baš velike muke i bede. Zbog ponosa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kada raspordajem pokućanstvo i uspomene kako bih platila račune. Ne želim o tome da pričam, i sina ne opterećujem svojim problemima. neko je davno rekao "Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva", rekala je Olivera Katarina.

JUBILEJ FILMA SKUPLJAČI PERJA BEZ GLAVNE GLUMICE Olivera Katarina: Sram vas bilo!

Glorija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...