Glumac o povratku

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! ŽARKO LAUŠEVIĆ: Pustite me da još malo glumim!

Pop kultura -

Tužno je da je ceo jedan narod morao da izgubi slobodu da bih je ja dobio, kaže slavni glumac o ulozi Đorđa Karađorđevića, koji je zarobljen u tamnici

Hvatajte ga!, povikao je Dragan Bjelogrlić i nekoliko vojnika počelo je da trči za Žarkom Lauševićem, koji je kao princ Đorđe Karađorđević pokušao da pobegne iz duševne bolnice.Nakon što je uhvaćen posle 20 koraka, reditelj viče da je gotovo snimanje serije „Senke nad Balkanom“ u Smederevu, u letnjikovcu porodice Obrenović, koji je iskorišćen kao duševna bolnica u Nišu u kojoj je Đorđe bio smešten.- Pusti me da još malo glumim! - doviknuo je Lauš, što je nasmejalo prisutne.

Na pauzi za ručak jedini ostaje s nama da bismo razgovarali o njegovom povratku na male ekrane nakon serije „Zaboravljeni“.- Ne bih ja bez Bjelogrića mogao sam da odlučim o ulozi. Đorđe je dovoljno intrigantna i prilično nepoznata ličnost. U seriji on je sporedan lik. U javnosti i istoriji je jedna velika nepoznanica. Malo ljudi zna da je kralj Aleksandar imao starijeg brata, koji je školovan i spreman da bude naslednik kralja Petra - započeo je slavni glumac razgovor za Kurir.Snimate scenu njegovog bekstva iz tamnice, a upoznaćemo i drugu prinčevu stranu.- Pojavljuju se neki kratki isečci iz Prvog svetskog rata. Danas smo snimali 1927. godinu, kad je on u zatočenju. Nažalost, videćemo jedan neuspeo pokušaj bega. On će ostati u tamnici dok ga Nemci ne oslobode.

I šta ćete reći kad vas oslobode?- Tužno je da je ceo jedan narod morao da izgubi slobodu da bih je ja dobio.Kako ste se pripremali za snimanje?- Postoji neka literatura. Serija „Senke nad Balkanom“ je pseudoistorija i moglo bi se reći da postoji malo podataka o njegovom tamnovanju i taj deo života je stvar mašte reditelja i pisaca. Onaj koji bude tražio faktografsku i istorijsku viziju, neće biti zadovoljan. Moj lik je povezan s glavnim tokom priče.

Drži konce u svojim rukama... Dragan Bjelogrlić u ulozi reditelja i glumca
Drži konce u svojim rukama... Dragan Bjelogrlić u ulozi reditelja i glumca

Koliko ste u svom životu našli inspiraciju za novi lik?- Posle mnogo godina nekad ulogu gradite instinktivno, nekad proučavajući literaturu, a nekad s rediteljem.Kakav je Bjelogrlić kao reditelj?- Sjajan!

Fotke za uspomenuSTATISTI ODUŠEVLJENIBrojni statisti bili su oduševljeni Laušem, pa su pauze u snimanju iskoristili da se fotografišu s omiljenim glumcem i da od njega zatraže pokoji savet o glumi.

HIT FOTO: Pogledajte kako Žarko Laušević izgleda kao princ Đorđe Karađorđević

LJUBOMIR RADANOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track