Najnovije vesti

OBIČAN, MALECKI SAN U SKADARLIJI: Posle Luvra, izložba Milutina Obradovića i u Beogradu

OBIČAN, MALECKI SAN U SKADARLIJI: Posle Luvra, izložba Milutina Obradovića i u Beogradu

Pop kultura

Izložba slika istaknutog crnogorskog slikara Milutina Obradovića otvoriće se 4. maja u kući Đure Jakšića u Skadarliji, sa početkom u 20 časova. Izložbu će otvoriti glumac Branislav Lečić.

Izložba nosi naziv "Običan, malecki san", a nastala je iz ciklusa "Dodir za ljubav" kojim se Obradović, prošle godine, predstavio u Novom Sadu, Beogradu i u Luvru.

Na platnima Milutina Obradovića čest motiv je konj sa naglašenim portretom. Ta figuracija prepuna je simbola vrlo jakog i bogatog kolorita.

Milutinovi "konji" ostavljaju jak utisak, koji putuje kroz oko posmatrača do svake žile kucavice, kroz svaku poru i koji stižu, što je najvažnije do srca i ostavljaju, svaki za sebe posebnu emociju, priču, san.

Platna su puna jarkih boja, sa detaljima „filigranskog“ oslikavanja, prožeta emocijom, životnim iskustvom, nadanjima, snovima, prošlošću kao i nekom "zacrtanom" budućnošću, a upravo baš svi ovi elementi ih čine vanvremenskim i svaki detalj čini da vam to jedno platno u koje gledate iznova i iznova, otkriva dio sebe i "priča" jednu potpunu priču punu poezije, ritma i savršenog sklada.

Istoričari umetnosti kao i likovni kritičari izložbu Milutina Obradovića svrstali su u najinovativnije i najcelovitije izložbe u protekloj godini u Crnoj Gori i okruženju.

Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je 2002. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...