SVET ĆE VIDETI STRADANJE SRBA: Holivudske zvezde u filmu o Jasenovcu!
Foto: Youtube Printscreen.

Ideja Vučića i Dodika

SVET ĆE VIDETI STRADANJE SRBA: Holivudske zvezde u filmu o Jasenovcu!

Pop kultura -

Odgovor na pitanje koja je prava istina o Jasenovcu mogao bi uskoro da pruži film svetski poznatih producenata i glumaca.

To je ideja premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji su se dogovorili da bi film o stradanju Srba, Jevreja i Roma trebalo da se snima u međunarodnoj produkciji.

Kako se dodaje, u toku su pregovori sa jednom od najvećih svetskih produkcijskih kuća.

"Predstavnik Vlade Srbije, kojeg je delegirao premijer Vučić, u kontaktu je sa jednim od najpoznatijih producenata današnjice. On je raspoložen da producira film o stradanju Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu, a u narednim mesecima trebalo bi da budu dogovoreni detalji", navodi izvor uključen u pregovore.

On otkriva i da Vlada Srbije neće finansirati ovaj projekat.

"Reč je o temi koja će uvek biti aktuelna. Država Srbija bi dala svu neophodnu dokumentaciju i pružila bi svu neophodnu logističku podršku, a sve ostalo je na producentima", navodi sagovornik lista.

Na pitanje ko bi trebalo da glumi neke od glavnih uloga, isti sagovornik kaže da je rano da se o tome govori, budući da je sve i dalje samo ideja. Snimanje filma o Jasenovcu podržava i direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima i poslednji lovac na naciste Efraim Zurof, ističući višestruki značaj ovakvog filmskog ostvarenja.

"To bi bio prvi film o Jasenovcu koji bi bio prikazan širom Zapada, odnosno po celom svetu. Takođe, to bi bilo vrlo značajno za borbu sa lažovima kao što su Jakov Sedlar ili branitelji ustaša", ističe Zurov. Kako kaže, najveća je dilema da li će taj film biti igrani ili dokumentarni.

"Mislim da bi najbolje bilo da se naprave obe verzije", naglašava Zurof.

Fonet
Fonet

Blic/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track