(FOTO) POZNATI U SVETU: Naši glumci koji su se proslavili u inostranstvu!
Foto: Dragan Kadić

Njihov talenat je proširio granice

(FOTO) POZNATI U SVETU: Naši glumci koji su se proslavili u inostranstvu!

Pop kultura -

Mnogi naši priznati glumci imali su značajne uloge u inostranstvu, pa je tako Anica Dobra glumila u Nemačkoj, Radivoje Bukvić u Francuskoj.

Anica Dobra, srpska glumica je kao tinejdžerka živela sa roditeljima u Nemačkoj, gde je pohađala školu od 1977. do 1981. godine, što ju je kasnije opredelilo da radi i na germanskom području i postane srpsko-nemačka glumica.

Radivoje Raša Bukvić, rođeni Somborac, srpski glumac, koga izgleda više vole strani reditelji, pa smo nedavno imali prilike da ga vidimo u filmu Koko Šanel i Igor Stravinski, anagažmane najviše dobija na francuskom govornom području zbog perfektnog znanja francuskog jezika.

foto Printscreen
foto Printscreen

Rastko Janković, srpski glumac rođen u Parizu, u koji se vratio nakon završene Akademije u Beogradu, gde je uspeo da stekne da stekne iskustva i u inostranim produkcijama, zahvaljujući poznavanju jezika koje je dobio rođenjem kao poklon od roditelja.

Tamara Krcunović, iako detinjstvo provodi u Alžiru, upisuje Akademiju u Beogradu, gde kao jedan od najboljih studenata dobija stipendiju na poziv dekana u Francuskoj i studira još cetiri godine. Tek u 35.toj Tamara postaje vrlo popularna u Srbiji.

foto Marina Lopičić
foto Marina Lopičić

Od mlade generacije, popularni Miloš Biković, nakon uspeha u filmu "Montevideo", sprema se da osvoji rusko tržište. Miloš je dobio nagradu kao najstilizovaniji glumac u Rusiji. Bikovića je nagradila redakcija jednog ruskog magazina. Na ovom priznanju, Biković se zahvalio redakciji i pohvalio fanovima fotografijom sa ove svečanosti.

foto Aleksandar Jovanović
foto Aleksandar Jovanović

Mlada glumica Nevena Šarčević, koja je poznata po ulozi Nemice Ive u seriji "Sindelići", studirala je glumačku Akademiju i Filološki fakultet, odsek italijanski jezik gde dobija stipendiju preko Milanskog univerziteta i upoznaje Erika Rosaria.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čuvena četvorka u srpskoj verziji: Koji domaći glumci će se pojaviti u trećem delu filma Seks i grad?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track