MAJKA JOJ JE BILA U SEKTI, A OTAC JU JE NAPUSTIO: Težak život dive koja je jedva preživela POBAČAJE!
Foto: Profimedia

Danas bi napunila 88. godina

MAJKA JOJ JE BILA U SEKTI, A OTAC JU JE NAPUSTIO: Težak život dive koja je jedva preživela POBAČAJE!

Pop kultura -

Slvana glumica Odri Hepbern danas bi imala 88. godina. Bila najpoželjnija holivudska diva, ali njena životna priča koja se završila u 63. godini je bila izuzetno teška.

Odri je rođena je u Belgiji, 4. maja 1929. godine, a tri nedelje posle rođenja obolela je od velikog kašlja i srce joj je stalo na nekoliko minuta. Njena majka bila sledbenica sekte, pa tako nije podržavala medicinu i ćerku je oživljavala udarcima.

Odri je imala devet godina kada su joj se roditelji razveli, otac je otišao iz njihovog doma, a glumica je pripala majci. Ubrzo nakon toga je počeo rat, a Odri se brinula za svog oca. 25 godina je imala kada je u Dablinu, pronašla oca bolesnog i izdržavala ga je do smrti.

Nakon nemačke okupacije sa majkom se preselila u Norvešku gde je doživela prve zdravstvene probleme. Odri se azbolelaod anemije, a zbog neuhranjenosti njen metabolizam se promenio pa je zbog toga ostala mršava do kraja života. Sa majkom se preselila u London, gde je njena mama radila kao čistačica i guvernanta, a Odri je počela kao top model. Prvu značajnu ulogu dobila je u filmu "Priče mladih supruga".

Za svog prvog supruga Mela Ferera udala se 1954, iste godine ga je i upoznala. Pre nego što je rodila sina Šona, imala je dva pobačaja. Spekulisalo se da ju je suprug fizički zlostavljao, a ona je u intervjuima pričala da je teško preživela pobačaje. Godine 1969. udala se za italijanskog psihijatra Andreja Dotija sa kojim je 1970. dobila sina Luku. Razvela se posle trinaest godina jer ju je varao sa mlađim devojkama.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Od 1980. godine Odri je živela sa glumcem Robertom Voldersom, ali nije želela još jedan brak. Bila je Unicefova ambasadorka i posvetila je život za borbu za decu koja žive u siromaštvu. Godine 1992. američki predsednik Džordž Buš nagradio ju je za požrtvovani rad predsedničkom medaljom slobode. Kada se početkom 1992. godine vraćala iz Somalije, gde je otputovala sa Unicefom, Odri je stigla u Švajcarsku i počela da oseća izuzetno jake bolove. Tokom žviota je dosta bolovala, a lečila se i od raka debelog creva koji se proširio. Odbila je hemoterapiju i umrla je 1993. godine. Važila je za osobu od stila, a nju i danas imitiraju slavne dame.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Mračne tajne holivudskih zvezda: Oni su detinjstvo proveli u sektama (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track