PREOKRET U ISTRAZI SMRTI KRISA KORNELA: Žena otkrila nepoznate detalje! Borio se sa zavisnošću!
Foto: Profimedia

Misterija

PREOKRET U ISTRAZI SMRTI KRISA KORNELA: Žena otkrila nepoznate detalje! Borio se sa zavisnošću!

Pop kultura -

Supruga američkog muzičara Krisa Kornela, koji je u sredu uveče preminuo u hotelskoj sobi u Detroitu, osporila je danas izveštaj sudskih patologa prema kojem je izvršio samoubistvo vešanjem, navodeći da postoji mogućnost da se njen suprug predozirao lekovima protiv anksioznosti.

Sudski patolozi saopštili su da je pevač bendova "Saudgarden" i "Audioslejv" izvršio samoubistvo vešanjem, ali je Kornelova porodica navela da se bez toksikoloških nalaza ne može znati tačan uzrok smrti. Viki Kornel je rekla da je sa suprugom razgovarala telefonom posle koncerta i kad se vratio u hotelsku sobu, navodeći da joj je rekao da će možda uzeti još neku tabletu Ativana, koja mu je prepisana protiv anksioznosti. Ativan je sedativ koji u prekomernoj upotrebi može da izazove vrtoglavicu, konfuziju i pospanost.

"Bez rezultata toksikoloških nalaza, ne možemo da znamo šta se tačno dogodilo Krisu", rekla je za agenciju AP Viki Kornel, koja veruje da se Kornel i pored problema sa zavisnošću ne bi ubio jer je bio posvećen porodici i deci. Kornel (52) je pre dva dana pronađen u nesvesnom stanju u hotelskoj sobi, a lokalna policija je odmah otvorila istragu o mogućem samoubistvo pošto je muzičar, kako su preneli neki mediji, imao povez oko vrata. Kornel je bio pevač i bubnjar benda Saundgarden iz Sijetla, kolevke grandž pokreta nastalog 90-ih godina.

Saundgarden je jedan od članova "velike grandž četvorke", zajedno s bendovima - Nirvana, Perl džem i Alis in čejns. Bend je bio aktivan od 1984. do 1997. da bi 2010. obnovio rad. Kornel je imao fondaciju "Kris i Viki Kornel", koju je osnovao sa suprugom u cilju podrške zlostavljenoj i siromašnoj deci.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track