TUŽAN KRAJ PRIJATELJSTVA Sejo Sekson: Nele Karajlić je za mene mrtav
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

SEJO SEKSON OTVORIO DUŠU

TUŽAN KRAJ PRIJATELJSTVA Sejo Sekson: Nele Karajlić je za mene mrtav

Pop kultura -

Uoči premijere filma „No smoking in Sarajevo“ autorski dvojac koji je napisao najveće hitove izričit je da nikad više neće nastupati zajedno

Koncertom zagrebačke kantautorke Sare Renar i projekcijom filma „Gruvanje: Indijansi koji su izdrmali svet“ večeras se otvara drugo izdanje Festivala muzičkog dokumentarnog filma „Dok ‚n‘ ritam“ u Studentskom gradu na Novom Beogradu.

foto: Privatna Arhiva

Međutim, za fanove u Srbiji biće najzanimljivija subotnja premijera dokumentarca „No smoking in Sarajevo“ Đanluke Lofreda o bendu Zabranjeno pušenje. U filmu su glavni junaci trojica članova Sejo Sekson, Nele Karajlić i Zenit Đozić, kroz čiju se priču prikazuje raspad Jugoslavije, a saznajemo i da oni nikad više zajedno neće stati na pozornicu i zasvirati hitove „Zenica bluz“ ili „Bos ili hadžija“.

- Preovladava mišljenje da je ovo Neletov dvojnik. On je 1992, kad je prelazio bosansko-srpsku granicu, u stvari otet, nestao ili je negde pokopan. Danas je tu njegov dvojnik. Novi Nele je zaboravio što onaj nikad ne bi: šta je poslanje umetnika i kakvu on moć ima. Današnji Karajlić je neke lekcije preskočio - kaže u filmu Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, i vrlo emotivno dodaje:

- Nele je imao četiri, a ja pet godina kad smo se upoznali. Poznajem ga duže nego mog brata. Doživljavam ga isto kao brata koji je lik iz nekog mog najranijeg sećanja. Imam osećaj da ga znam oduvek.

Nasuprot Seji, Nele Karajlić nimalo nije nostalgičan. On nije prisustvovao sarajevskoj premijeri, a neće ni beogradskoj, ali bi voleo da pogleda film. Za Kurir kroz smeh komentariše izjave svojih saboraca iz nadrealističnih dana.

- Stalno imam osećaj da me dozivaju da se vratim u bend, ali uzalud - kaže Nele i priznaje da bi mu za druži odgovor bilo potrebno mnogo vremena.

foto: Damir Dervišagić

O Emiru Kusturici

ŠUTNUO GA IZ BENDA

U filmu ćemo saznati i kakav je odnos muzičara prema Emiru Kusturici.

- Nele je dopustio da ga Kusturica izbaci iz sopstvenog benda - rekao je Sejo. Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track