(FOTO) SLOVENSKA MUZIKA U MOSKVI: Predstavnici Srbije briljirali na 3. Festivalu!
Foto: Privatna Arhiva

SVAKA ČAST

(FOTO) SLOVENSKA MUZIKA U MOSKVI: Predstavnici Srbije briljirali na 3. Festivalu!

Pop kultura -

Predstavnici Srbije su pobednici 3. Festivala slovenske muzike u Beogradu, a Srbija je prva slovenska zemlja koja je van Rusije organizovala ovu manifestaciju.

Na 13. Festivalu slovenske muzike u Moskvi koji je održan u periodu od 18. do 22. maja 2017. godine, učesnici, predstavnici Republike Srbije u konkurenciji 13 slovenskih zemalja, kao i dve gostujuće zemlje - Izraela i Tajvana, među 3500 učesnika postigli su izvanredan uspeh osvojivši 2 gran prija, 3 prva, jedno drugo i dva treća mesta.

Laureati su: Una Miljuš, Gran-pri u klaviru , koja je i nosilac Zlatne zvezde Beograda za 2016. godinu, a ima samo 11 godina, Slaven Balac, Gran-pri u klarinetu.

foto: Privatna Arhiva

Prva mesta osvojili su: Galina Nikolin, klavir; Aleksa Jovanović, violina; Nikola Stojinov, truba. Drugo mesto osvojio je Filip Čala, opersko pevanje; dok su Trio Matriks iz Kosovske Mitrovice i Anđela Nikolić, opersko pevanje, osvojili treće mesto.

Naši učesnici: Filip Čala, Marko Branković i Anđela Nikolić dobitnici su i specijalnih nagrada za interpretaciju slovenskog autora.

foto: Privatna Arhiva

Predstavnici Srbije su održali i koncerte u Ambasadi Republike Srbije u Moskvi, Svečanoj sali "Milij Aleksejevič Balakirev", dvorcu Kuskovo i Carskoj kuli na Kremlju.

Predsednik Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, Vojislav Avramović dobitnik je medalje Moskovskog Fonda Mira povodom 55. godišnjice postojanja Fonda, koja mu je uručena na završnom koncertu na kome su nastupili i dobitnici nagrada iz Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track