SVETSKA ZVEZDA U BEOGRADU: Del Monako režira operu „Norma“
Foto: Vicencio Žaknić

BRAVO

SVETSKA ZVEZDA U BEOGRADU: Del Monako režira operu „Norma“

Pop kultura -

Italijanski operski reditelj Đankarlo del Monako, umetnik svetske reputacije, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta postaviće čuvenu Belinijevu operu „Norma“, koja će premijerno biti izvedena 10. juna.

U novoj produkciji koju pripremaju dirigenti Lari Njulend (SAD) i Dejan Savić naslovnu rolu pevaće sopran Sanja Kerkez, u alternaciji sa Svitlanom Dekar, Jasminom Trumbetaš Petrović i Sanjom Kosanić.

U ansamblu su i Janko Sinadinović / Aleksandar Dojković (Polion), Nenad Jakovljević / Dragoljub Bajić (Orovezo), Dragana del Monako / Aleksandra Angelov (Adalđiza), Ivana Živadinović / Nataša Rašić (Klotilda) i Slobodan Živković / Marko Živković (Flavio).

U predstavi će učestvovati orkestar i hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Đankarlo del Monako rođen je 27. decembra 1943. godine u Veneciji. U svetu gotovo da i ne postoji poznata operska kuća u kojoj nije radio - samo u čuvenom njujorškom Metropolitenu postavio je pet opera, a u Evropi više od sto. Bio je veoma uspešan i kao upravnik u raznim pozorištima u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i Italiji. Osvojio je mnogobrojne nagrade i priznanja širom sveta.

Ovo će biti njegova prva režija u Narodnom pozorištu, u kojem je pre više decenija često gostovao njegov otac, jedan od najboljih tenora u istoriji operske umetnosti, Mario del Monako. Jedna od predstava u kojoj je nastupao više puta bila je upravo „Norma“, u kojoj je maestralno tumačio ulogu rimskog prokonzula u Galiji, Poliona.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track