Veče Vranjanca Slađana Stojanovića, autora brojnih nagrađivanih dokumentaraca u Skoplju
Foto: Tatjana Stamenković

PREMIJERNO

Veče Vranjanca Slađana Stojanovića, autora brojnih nagrađivanih dokumentaraca u Skoplju

Pop kultura -

Vranjanac Slađan Stojanović, autor brojnih nagrađivanih dokumentarnih filmova u Makedoniji će premijerno predstaviti svoja najnovija ostvarenja.

U Kinoteci Makedonije u Skoplju, 14. juna, biće priređeno autorsko veče Slađana Stojanovića, snimatelja RTS Dopisništva u Vranju.

Skopska publika biće u prilici da premijerno pogleda najnovija Stojanovićeva ostvarenja dokumentarce „Dejan“ i „Nedovršena misija – Trifun Bombaš 2“. Nakon projekcija, predviđen je razgovor sa autorom.

foto: Tatjana Stamenković

Stojanović je rođen u Vranju. Diplomirani menadžer masovnih medija, zaposlen u vranjskom dopisništvu Radio Televizije Srbije. Snimatelj mnogobrojnih priloga, reportaža i emisija emitovanih na kanalima RTS-a. Reditelj više dokumentarnih filmova kojima se predstavio na mnogim međunarodnim filmskim festivalima i revijama širom sveta.

foto: Tatjana Stamenković

Dobitnik je više međunarodnih nagrada. Pokretač međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Dokument“, Revije reportaže RTS-a i organizator mnogih kulturnih dešavanja u Vranju.

foto: Tatjana Stamenković

Dokumentarni film „Nedovršena misija – Trifun Bombaš 2“, u trajanju od 28 minuta, snimljen je 2014. godine i govori o Trifunu Mitiću kome je maja 1999. godine za vreme bombardovanja, jedna avio bomba završila u njegovom dvorištu u selu Binovce kod Surdulice. Zbog truda da je sam iskopa, komšije su ga nazvale Trifun Bombaš. Trifun ne traži više bombu, jer je, kako kaže, star i bolestan.

Fim „Dejan“ snimljen je 2017. godine. Traje 27 minuta i posvećen je Dejanu Škariću,svešteniku Srpske pravoslavne crkve. Pored svog poziva, on ima još jednu veliku ljubav…

foto: Tatjana Stamenković

(T. Stamenković, Foto: Tatjana Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja