Sve što niste znali o „Seksu i gradu“: 19 godina od prve epizode cuvene serije
Foto: Profimedia

Stars HOLIVUD

Sve što niste znali o „Seksu i gradu“: 19 godina od prve epizode cuvene serije

Pop kultura -

Kada je u junu 1998. prikazana prva epizoda serije „Seks i grad“, niko nije slutio da ce dostici kultni status širom sveta i doprineti ženskoj emancipaciji više od bilo kog pokreta i strucnjaka! Sasvim dovoljan razlog da otkrijemo nekoliko, tacnije pet, interesantnih stvari koje možda niste znali cak i ako ste najveci obožavalac. m. crnogorac

foto: Printscreen

1 Ogledalo koje Keri Bredšo ima u svom kupatilu trebalo je da završi u kupaonici glumice Sare Džesike Parker i njenog muža Metjua Broderika. Kao veliki ljubitelji starih stvari, šmeknuli su ovo ogledalo, ali ga nisu odmah kupili, vec su se po njega vratili posle nekoliko dana. Prodavac im je rekao da više nije u prodaji jer ga je kupila „neka TV serija“. Kad je Parkerova došla na set „Seksa i grada“ i videla ogledalo, pocela je da vrišti!

foto: Printscreen

2 Kim Katral je ulogu Samante Džouns odbila tri puta. Prvo nije htela jer je knjiga „depresivna i tužna“, drugi put kad je procitala scenario. Onda je usledilo nekoliko sastanaka sa produkcijom, na kojima su je ubedili da ce Samanta biti šašava i originalna žena.

foto: Printscreen

3 Stenford Blec, najbolji prijatelj Keri Bredšo, inace gej, u stvarnosti je zaista njen drug, ali i bivši udvarac! Naime, Sara Džesika i glumac Vili Garson su, mnogo godina pre serije, izašli na sastanak naslepo, koji je usledio nakon dugogodišnjeg flertovanja, ali nisu se smuvali, vec su postali prijatelji za ceo život.

foto: Printscreen

4 Sara Džesika, kao i Keri, obožava visoke potpetice, pa je bila u njima po ceo dan. Nakon skoro 18 godina u štiklama, otišla je kod ortopeda, koji joj je rekao da je uništila stopala i dobila cukljeve. Od tada, Parkerova je cešce u ravnom, cizmama „ag“ i patikama.

foto: Printscreen

5 Apartman Keri Bredšo sa skromnom spavacom sobom uopšte nije skroman! Nalazi se u Vest Vilidžu i ima 400 kvadrata, šest kamina i 10 soba. Prodat je 2012. anonimnom kupcu za skoro 10 miliona dolara, a vec sledece godine imao je novog vlasnika, koji ga je platio 13 miliona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track