(VIDEO) SVE SPREMNO ZA ISTORIJSKI SPEKTAKL! Stigao i maestro Zubin Mehta!
Zubin Mehta, Ivan Tasovac, Foto: Printscreen

Klasika na otvorenom

(VIDEO) SVE SPREMNO ZA ISTORIJSKI SPEKTAKL! Stigao i maestro Zubin Mehta!

Pop kultura -

Beogradska Filharmonija večeras će napolju, kod Palate "Srbija", u Novom Beogradu, sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i specijalnim gostom Zubinom Mehtom, održati besplatan koncert.

Koncert bi trebalo da počne u 20 sati, Uvertirom za operu "Karmen" Žorža Bizea.

O numerama koje će biti izvedene, na ovom, kako je ocenjeno najvećem spektaklu i najvećem koncertu klasične muzike u istoriji Srbije, odlučivala je publika.

"Biće to istorijski nastup ovog orkestra koji nikada nije nastupao na otvorenom, i to na mestu gde bi uskoro trebalo da započne izgradnja zgrade Beogradske filharmonije. Poseban kuriozitet bio je taj što je publika mogla da glasa za kompozicije i na taj način sama kreira repertoar koji će večeras biti izveden", rekao je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Pošto orkestar sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvede izabrane numere, Mehta će nastupiti na kraju koncertnog spektakla dirigujući Finale Pete Betovenove simfonije.

Mehta je po dolasku u Beograd izjavio da je srećan što će večeras sa sjajnim muzičarima upravo on okončati važan istorijski koncert Beogradske filharmonije na mestu gde će nići nova koncertna dvorana, kakvu pubilka i filharmonija zaslužuju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track