Najnovije vesti

Tuga koju do smrti nije mogla da zaboravi: Sve tajne Olivere Marković (FOTO)
Foto: Mića Jović, Privatna Arhiva

Tuga koju do smrti nije mogla da zaboravi: Sve tajne Olivere Marković (FOTO)

Pop kultura

Na današnji dan, pre 6 godina napustila nas je Olivera Marković, glumačka legenda, čije se replike i danas prepričavaju, piše Glossy.rs

Nekima baka i majka, a za neke simbol ženstvenosti i stila. Kako god da je pamtite, Olivera Marković je definitivno jedna od heroina naše glumačke scene koju nikada nećemo zaboraviti.

Njena glumačka karijera započela je otprilike istog trenutka kada se rodila. Ljubav prema glumi pokazivala je još u detinjstvu da bi u veoma ranim godinama započela svoj glumački angažman tokom okupacije, kada je držala predstave na Kolarčevom univerzitetu.

foto: Mića Jović, Privatna Arhiva

Crna kosa, upečatljive oči i beo ten od početka su okarakterisale ovu glumicu kao vrsnu lepoticu, a njen tadašnji stil mogao se meriti sa stilom holivudskih diva. Ipak, mnogi je se pamte upravo po humorističkim angažmanima, kao Živku u Nušićevoj "Gospođi ministarki" ili kasnije u nezaboravnom, sada već klasiku, Balkan ekspresu.

Život Olivere Marković obeležila su dva muškarca, i to dva glumca - Rade Marković sa kojim je glumela u čuvenim "Mačkama" 1957. godine, i Dušanom Bulajićem sa kojim je ostala do samog kraja.

"Sedamnaest godina sam bila sa Radetom, sada sam isto toliko sa Duškom i prosto ne znam da li ima neko vreme kada nisam bila udata. Čini mi se da sam se udala čim sam se rodila", rekla je Olivera u intervjuu za Jugopapir.

foto: Mića Jović, Privatna Arhiva

Popularni glumački par bio je svestan da, što zbog Dušanove povučenosti, što zbog popularnosti njenog bivšeg muža, Oliveru uvek vezuju za Radeta. O tome svedoči i jedna anegdota koju je Duško rado prepričavao.

Naime, kada je jedan dečak prišao Oliveri da traži autogram, okrenuo se Dušanu sa rečima:"Čika Rade, da li biste mi i vi dali autogram?", nakon čega se Dušan zaista i potpisao kao Rade.

Nakon smrti svog supruga 1995. godine, Olivera Marković istakla je da oseća bol koju ne može opisati. Poznata glumica je tih godina izbegavala angažmane, a svoju poslednju ulogu odigrala je 2005. godine. Preminula je 2. jula 2011. nakon duge i teške bolesti.

Sa sajta Glossy.rs, pročitajte i:  

Monika Beluči savetuje: Evo kako da izgledate zavodljivo u pedesetim Zlatni olimpijac uživa u roditeljstvu: Davor Štefanek sina već uči rvanju Jednu stvar ni medeni mesec ne može da mu izbije iz glave: Teo podelio fotografiju koja će mnogima izmamiti osmeh (FOTO) Leo Mesi ume sve - ali ne i da se ljubi: Poljubac fudbalera i njegove neveste hit na internetu (VIDEO)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...