NIČIJE DETE UPISALO FDU: Denis Murić novi student glume
Foto: Fonet, Damir Dervišagić

LISTA NOVIH STUDENATA GLUME

NIČIJE DETE UPISALO FDU: Denis Murić novi student glume

Pop kultura -

Pored Denisa Murića, prijemni položio i Pavle Mensur, sin Irfana Mensura i Srne Lango. Nisu prošle ćerka Branislava Lečića i unuka Ljiljane Stjepanović

Dugo iščekivana lista novih studenata glume na Fakultetu dramskih umetnosti juče je objavljena, a na njoj su Denis Murić, zvezda filmova „Ničije dete“ i „Enklava“, i Pavle Mensur, sin Irfana Mensura i Srne Lango.

Da nepotizam nije zastupljen na FDU, pokazuje spisak onih koji, nažalost, ovog puta nisu položili, a deca su ili rođaci slavnih glumaca i reditelja. Među njima su Ana Lečić - ćerka Branislava Lečića, kao i Ksenija Repić, unuka Ljiljane Stjepanović.

Nagrade na festivalima

Denis je do sada nagrađivan više puta za glumu. Osvojio je Child Protection Special Mention Award na Abu Dabi Film Festivalu, kao i nagradu na našem Festu, za glavnu ulogu u filmu „Ničije dete“. Ovakvim iskustvom i nagradama retko koji mladi glumac može da se pohvali i to mu je sigurno dosta pomoglo i pri polaganju prijemnog.

Irfan Mensur tvrdi da nije pomagao sinu Pavlu da krene njegovim stopama.

- Nisam mu pomagao, niti ću. Sve je to njegova stvar, a ja mu želim svu sreću. Od početka ima moju podršku i srećan sam što je odlučio da se bavi poslom koji je vezan za Srnu i mene. Verovatno smo ga mi zarazili tim virusom i tu je negde moja sreća. Sve ostalo je u njegovim rukama. Nismo hteli da se u to petljamo, niti da utičemo ili preterano da objavljujemo, kao ni da mu pomažemo - kaže Irfan za Kurir i dodaje:

Osetljivo

- To je individualna stvar. Baviti se pozorištem je stvar koje može biti vrlo osetljiva za budućnost, karijeru i život uopšte. U svakom slučaju, baviće se nečim što voli, a da li će biti uspešan, to zavisi od njega - zaključuje Mensur.

foto: Printscreen

OVO VEROVATNO NISTE ZNALI Slavni glumci nisu odmah upisali studije FDU

KOJO I MIRJANA PALI PRIJEMNI TRI PUTA, A NELEVIĆ DESET!

Mnogi naši uspešni glumci nisu uspeli odmah da upišu FDU. Jedan od rekordera je Mladen Nelević, koji je odbijen čak 10 puta dok nije konačno upao. Jedan od najboljih naših glumaca Nikola Kojo pao je prijemni tri puta, kao i Mirjana Karanović.

- Ja to temeljno (smeh). Tresla me je groznica svaki put pred prijemni. Sve dok sam slušala o tuđim iskustvima i upijala razne savete, nisam uspevala da se probijem, da budem svoja. A onda sam rešila da promenim taktiku. Usudila sam se da budem ono što jesam. Tek tada su me primili - rekla je Mirjana.

I Miodrag Krivokapić je polagao tri puta u Beogradu, dok nije primljen u Zagrebu.

Kurir / Lj. Radanov / M. Cukić

Foto: Damir Dervišagić, Fonet, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track