PUTOVANJE KROZ VREME SA TESLOM: Manifestacija u čast srpskog naučnika
Foto: Profimedia

JUBILEJ

PUTOVANJE KROZ VREME SA TESLOM: Manifestacija u čast srpskog naučnika

Pop kultura -

Nikola Tesla je 2. juna 1892. posetio Beograd i ta njegova poseta imala je ogroman uticaj na elektrifikaciju i industrijalizaciju Srbije

Zanimljive izložbe, eksperimenti, predavanja, posete muzejima i hidrocentralama čine program manifestacije Tesla dani, koji se tokom čitavog jula održavaju širom Srbije.

- Cela manifestacija će biti u znaku jubileja. Obeležićemo 125 godina od Teslinog dolaska u Srbiju. Nikola Tesla je 2. juna 1892. posetio Beograd i ta njegova poseta imala je ogroman uticaj na elektrifikaciju i industrijalizaciju Srbije - rekla je menadžerka Manuela Graf.

Ona je kao glavni događaj istakla Teslin rođendan 10. jula, kada će svi zainteresovani imati priliku da krenu na „Putovanje kroz vreme s Nikolom Teslom“ u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, kao i u Tesla Escape sobi u beogradskom Muzeju Nikole Tesle, gde će posetioci morati da reše niz zadataka da bi iz nje izašli.

- Posetioci će imati prilike da urone u virtuelne svetove pomoću savremenih tehnologija. Biće to prilika da se zainteresovani nađu u ambijentu s kraja 19. i početka 20. veka ili u sajber-prostoru budućnosti - kazala je Grafova.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track