SADA LUPAJU GLAVOM O ZID: Oni su odbili pesme koje su postale planetarni hitovi!
Foto: Printscreen

NIJE KOME JE NAMENJENO

SADA LUPAJU GLAVOM O ZID: Oni su odbili pesme koje su postale planetarni hitovi!

Pop kultura -

Bez obzira za koga producenti napišu pesmu ili kome pokušaju da je prodaju, nikad se ne zna ko će napraviiti hit, čemu svedoče i brojni svetski izvođači koji su se proslavili planetarno popularnim pesmama koje su bile pisane za druge.

Neke pesme su mesecima kupile prašinu na producentskim policama, čekajući da dođu u prave ruke.

Pesma "Rock your body" koju je Džastin Timberlejk objavio 2002. godine originalno je napisana za legendarnog kralja popa Majkla Džeksona koji je umro sedam godina posle toga. Džekson je odbio ovu pesmu zajedno sa još nekoliko drugih koje su mu ponuđene. Pesma sada ima blizu 88 miliona pregleda na Jutjubu.

Poularni hit iz 1998. "Baby one more time" koji je otpevala Britney Spears, tekstopisac Maks Martin napisao je za "Backstreet Boys" i TLC. Nakon što su ove, već tada popularne grupe, odbile snimanje, pesma je došla u ruke mlade i nepoznate Amerikanke.

"Baby one more time" je dugo držala rekord najslušanije pesme i učinila je Britni mega popularnom zvezdom. Pesma ima 275 miliona pregleda na Jutjubu.

S druge strane, Britney je odbila pesmu "Telephone" koju je za njen album "Circus" napisao Stefani Germanota 2008. godine. Pevačica nije imala mesta na albumu za još jednu pesmu, pa je Lejdi Gaga uzela i napravila veliki hit u saradnji sa Bijonse. "Telephone" ima skoro 283 miliona pregleda.

Još jednu pjesmu koja je originalno pisana za nju, Britnei je odbila 2009. godine. Radi se o pesmi "Umbrella" koja je posle ponuđena Taiu Kruzu i Mari J. Blidžu, koji nisu bili zainteresovani, pa je došla u ruke Rijane.

Britnin hit "Toxic" mogao je biti još jedan pogodak Kajli Minok nakon hita "Can't get you out of my head". Međutim, Kajli je odbila pesmu na prvo slušanje, a "Toxic" je postao jedan od najpopularnijih hitova Britni Spirs.

Pesma "Call me" američkog benda Blondi iz 80-ih godina napisana je za Stevi Niks. Producentkinja je zatim zamolila Debi Hari da napiše melodiju i tekst za pesmu.

"Call me" je šest nedelja uzastopno bila broj jedan na popularnoj muzičkoj listi "Billboard Hot 100".

Zanimljivo je kako je pesmu "Happy", koja je 2013. zarazila milione ljudi širom sveta, Farel Vilijams orginalno napisao za američkog pevača i repera CeeLo Green-a.

S obzirom da je Grin odbio da uzme pesmu zbog izdavanja njegovog božićnog albuma u tom periodu, Vilijams je pokupio svu slavu.

"Happy" je prodana u više od deset miliona primeraka, ima skoro milijardu pregleda na Jutjubu, nominovana je za Oskara i dobitnik Gremija.

(Kurir.rs/klix.ba/foto YoutubePrintscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track