IVA IZ BEČA STVARNO POSETILA BEČ: Mlada glumica Nevena Šarčević predstavljala Skadarliju na Bečkoj šeširijadi
Foto: Promo

ZAŠTITNO LICE

IVA IZ BEČA STVARNO POSETILA BEČ: Mlada glumica Nevena Šarčević predstavljala Skadarliju na Bečkoj šeširijadi

Pop kultura -

Nakon popularne uloge u televizijskoj seriji Sinđelići "Iva iz Beča" Metodova drugarica, glumica Nevena Šarčević je stvarno boravila u Beču lepim povodom kao zaštitno lice V jubilarne Skadarliske šeširijade predstavljala Skadarliju na Bečkoj šeširijadi koju su organizovale Bečke poete. Glumici je ustupila put starija koleginica Vjera Mujović v.d. "Društva Skadarlija".

Kao podrška Bečkoj šeširijadi ispred bečkih vlasti, predstavio se i pozdravio "šeširlije" a i sam stavio šešir na glavu, član parlamenta-poslanik, Dr. Harald-a Troch-a -SPÖ, i član opštine Simmering, Mag.Jischa,ispred Socojaldemokratske partije Austrije SPÖ. Društvo,"Bečke poete" angažuje se da i Beč pored uspešnog folklora, ima i pisanu reč.

foto: Promo

Glumici Šarčević koja nam prenosi utiske se najviše dopao deo programa zvani Šta bi bilo bez Ðure Jakšića po kome je Skadarlija najviše poznata…

"Tako je Ðura uspeo da se "pojavi", među publikom i to upravo na "Hutijadi", (hut-šešir na nemačkom) "sa onim svojim starim odelom, šeširom i štapom", baš kako je otišao na onaj svet. Onda su usledila pitanja: "Ðura Božiji, zašto te udaljiše iz Jagodine kad je kmet pisao ministarstvu prosvete, moleci ministra da Ðuru premeste jer je brz na jeziku i na poručivanju pića? Ðura, "odgovori" kao da je to juče bilo kaže," Morao sam, ali sam ipak ostao u okolini Jagodine". Ali najzanimljivije je bilo kad je "shvatio", da je u Beču", prenosi utiske performansa.

foto: Promo

Posle melanža i kajzersman bečkog specijaliteta služenom u tiganju tradicionalno na trgu kraljice Marije Terezije, Borse, koja je obožavala konje baš kao i glumica Nevena Šarčević, koja je sa aerodroma odmah uskočila u srspku Šeširijadu zasenivši publiku svojim novim trojanskim stilom gde su komentari na Fejsbuku bili da li je i Nevena u Beču nekog zavela kao Helena Parisau predivnoj haljini, glumica je odgovoriila da mora da vodi program i da je ne zbunjujemo pitanjima pred nastup.

foto: Promo

"Sve je bilo sjajno u Beču od atmosfere i domaćina koji su nas ugostili. Postali smo prijatelji za kratko vreme, spojio nas je smeh, teatar i naravno šeširi, zatim novi poslovni poduhvati. Do sada sam boravila u romanskim zemljama ali očigledno da me život vuče na germansko govorno područje. A i uopšte mi ne smeta da budem na relaciji Beč Rim Beograd. Volim dinamiku. Na bečkoj hutijadi sam govorila dve pesme baš u duhu damskih vremena i šešira i pozdravila učesnike u ime Skadarlije", izjavila je glumica Nevena Šarčević.

Beogradsku šeširijadu uveličala je diva srpskog glumišta nasmejana Rada Đuričin koja je pravedno izabrala pobednika Skadarliske šeširijade 2017.

foto: Promo

Kao i uvek Rada je bila ozbiljno duhovita kada je opisivala čari uvek modernog šešira ali mu je zamerila i da je barijera za ljubljenje. Da li zbog toga glumica Nevena Šarčević nije imala šešir već sa pola manifestacije, glumica je odgovorila:

"Imala sam divan šešir koji sam poklonila tajnom obožavatelju iz publike a slažem se sa glumicom Radom Đurićin da svakako i smeta pri ljubljenju ali nekad može i da pomogne. Verovatno su zato muškarci imali mač a žene šešire", romantično je dodala zaštitno lice V jubilarne Skadarliske šeširijade 2017, glumica Nevena Šarčević.

foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track