VELIKA ULOGA: Sloboda Mićalović Ćetković igra u Ćosićevim Korenima
Foto: Stefan Jokić

GLUMICA U ULOZI TRAGIČNE JUNAKINJE SIMKE

VELIKA ULOGA: Sloboda Mićalović Ćetković igra u Ćosićevim Korenima

Pop kultura -

Reditelj Ivan Živković poverio Mićalovićevoj da tumači jedan od najkompleksnijih ženskih likova domaće književnosti

Radio-televizija Srbije i producentska kuća „Eye to Eye“ pre nekoliko dana potpisali su ugovor, a na jesen već počinju snimanje serije „Koreni“ po antologijskom romanu Dobrice Ćosića, saznaje Kurir.

Nakon uspešne saradnje na „Čizmašima“ akademika Dragoslava Mihailovića, producenti Goran Šušljik i Miloš Avramović uveliko se pripremaju da ekranizuju priču o čuvenoj srpskoj porodici Katić.

foto: Promo

Uloga Aćima Katića, koji ima sinove Vukašina i Đorđa, dodeljena je Aleksandru Berčeku, dok je najvažnija ženska rola - uloga Đorđeve žene Simke - poverena Slobodi Mićalović Ćetković. Radnja serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovu u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga.

foto: Stefan Jokić

Nakon velike porodične tragedije i gubitka oca Dragana, glumici je reditelj Ivan Živković dao da igra najbolji ženski lik u srpskoj literaturi. Simka je lepotica koja potiče iz siromašne porodice, ali ni posle 15 godina braka sa Đorđem ne može da ima dece zbog njegove jalovosti. On se sve češće opija i u jednom od tih pijanstava izbacuje je iz kuće.

Uloga koju će igrati Sloboda nije klasična patrijarhalna žena sa sela, već snažan ženski lik, koji pati za ljubavlju i na neki način je žrtva, mora da rodi naslednika. Rastrzana, Simka se odlučuje na spasonosni korak - da zatrudni s jednim od Đorđevih sluga. Ubrzo posle toga saznajemo da je trudna, a Đorđe joj dopušta da se vrati kući. Kad se rodi naslednik Adam, majka se razboli i umire.

Dramatizaciju teksta uradio je Đorđe Milosavljević. Serija će se snimati na teritorija grada Kruševca, u blizini Velike Drenove, rodnog mesta pisca Ćosića, a najveći deo biće rađen u okolini Jagodine. Osim Berčeka i Mićalovićeve, priliku da odigraju velike junake literature dobiće i Igor Đorđević, Nenad Jezdić, Miša Samolov, Raša Vujović i Dragan Bjelogrlić. Emitovanje je planirano za narednu jesen. Ćosić je za „Korene“ dobio prvu Ninovu nagradu.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Stefan Jokić, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track