SRBIN ZVEZDA DUBROVAČKIH IGARA: Nastup koji se pamti ceo život!

Uspeh

SRBIN ZVEZDA DUBROVAČKIH IGARA: Nastup koji se pamti ceo život!

Pop kultura -

U Dubrovniku sam proveo detinjstvo i naučio da plivam. Da sam znao da me sluša prva žena MMF,tražio bih da podigne plate, kaže Nikola Mijailović

Izvođenjem moćnog muzičkog dela dvadesetog veka „Karmina burana“, najpopularnije kantate Karla Orfa, otvoren je muzički program 68. Dubrovačkih letnjih igara.

Na koncertu posvećenom Vjekoslavu Šuteju nastupio je kao solista i profesor sa FMU i bariton Nikola Mijailović, predstavljen kao zvezda koja nastupa u najuglednijim operskim kućama, poput Boljšoja, Skale i Teatra Kolon, a pevao je i s legendarnim Lučanom Pavarotijem.

- Poziv za jedan ovakav nastup se ne odbija, iako sam tek stigao umoran iz Bogote. U Dubrovniku sam proveo detinjstvo i naučio da plivam. Moja majka Radmila Smiljanić je deset godina nastupala na Dubrovačkim letnjim igrama i svako leto bismo provodili na Babinom kuku. Neverovatan je osećaj vratiti se posle skoro 40 godina - kaže Nikola i dodaje:

- Nastup u Dubrovniku je nešto što ostaje u sećanju za ceo život. Šteta što u Srbiji više ne postoji Bemus i što su muzeji ukinuti, ali zato imamo Guču.

Solistu Opere Narodnog pozorišta pratila je Zagrebačka filharmonija, a iz prvog reda slušala ga je predsednica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.

- Nisam je uopšte primetio. Da sam je sreo, verovatno bih joj tražio da dozvoli da se povećaju plate za lekare, umetnike i profesore - uz osmeh nam kaže čuveni bariton.

Za Nikolu nema odmora, jer je dobio poziv da nastupa i u Rumuniji.

LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track