DEBI IZ SNOVA: Žarko Laušević u srpskom Pobesnelom Maksu
Foto: Promo

U BORU PADA PRVA KLAPA FILMA VOLJA SINOVLJEVA

DEBI IZ SNOVA: Žarko Laušević u srpskom Pobesnelom Maksu

Pop kultura -

Reditelj Nemanja Ćeranić na projektu okupio impresivnu glumačku ekipu - Lauša i Trifunovića, a njegova priča mešavina je srpske poezije, Holivuda i japanskog filma

Glumci Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković i braća Petar i Igor Benčina samo su deo ekipe filma „Volja sinovljeva“.

Reč je o debitantskom dugometražnom ostvarenju reditelja Nemanje Ćeranića, po scenariju Strahinje Madžarevića, koji će se tokom avgusta snimati u Boru.

Ubistvo i osveta

Sličan žanr nije viđen u srpskoj kinematografiji, a predstavlja postapokaliptičnu priču sa mnogo emocija i akcije. Tema je univerzalna i govori o propadanju i stvaranju civilizacije prelomljenu kroz sudbinu jedne porodice.

Gradska banda ubija neposlušne, koji odbijaju da plate veći porez, a vođa izolovane zajednice sprema osvetu.

- „Volja sinovljeva“ je priča o dobru i zlu od iskona do danas. Radnja se dešava nedugo nakon postapokaliptičnog perioda i podseća pomalo na drugi deo „Pobesnelog Maksa“. Estetski ćemo pokušati da napravimo mešavinu novoholivudskog i japanskog filma sedamdesetih i da ga što više približimo našoj publici koristeći se motivima i arhetipovima iz srpske epske tradicije. Velika je čast u filmu imati veličine poput Žarka Lauševića, Sergeja Trifunovića i Svetozara Cvetkovića. Potrudićemo se da pretpremijera bude u Boru, gde ćemo, u gradu i okolini, snimiti gotovo sve kadrove za prvi deo filma - rekao je Ćeranić.

Glavna uloga poverena je Igoru Benčini, s kojim je reditelj već ranije sarađivao na kratkom filmu „Soba smrti“, snimanoj po priči Stivena Kinga. Tu su još Slavko Labović i Marta Bjelica.

Pucaju na Kan

Jednog od negativca igraće zvezda iz Amerike Željko Džek Dimić, vlasnik impresivne biografije. Završio je čuveni Institut za film i teatar Lija Strazberga, a moderator mu je bio niko drugi do Al Paćino.

„Volja sinovljeva“, koji je podržao i Filmski centar Srbije, premijeru bi trebao da ima u drugoj polovini naredne godine, možda i u Kanu.

foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

NEOBIČNO Filmski Susret Sergeja i Žarka u Americi

KO SAM JA, PIZDA MI MATERINA, DA MI LAUŠ ZAKUCAVA DASKE

Nemanja Ćeranić je prvi put na filmu spojio Žarka i Sergeja. Oni su sarađivali u Njujorku na predstavi „Čorba od kanarinca“.

- Jednog dana dolazim na probu i vidim da neki scenski radnik koga je rediteljka Sanja Beštić dovela da nam majstoriše po sceni buši neke dve štangle i montira šank. Gledam ga, pogledam još jednom, kad ono - Žarko Laušević. Stojim u tom malom njujorškom pozorištu, ispred mene je jedan jedini, jedinstveni Laušević, koji drži letvu i bor-mašinu u ruci, i kaže: „Serđo, gde ćeš ovu dasku?“

To je verovatno najteži momenat koji sam doživeo u pozorištu. Pozorištu koje mi služi kao idealan kreativni beg od ružne i glupe stvarnosti, gde imam sreću da s nekim istinskim majstorima skidam zvezde iz kosmosa. Želudac mi se okrenuo. Koliko je život bizaran! Ko sam ja, pizda mi materina, oprosti majko, da mi Žarko Laušević bude scenski majstor? Bem te, živote - ispričao je Trifunović za Njuzvik.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić, Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! ŽARKO LAUŠEVIĆ: Pustite me da još malo glumim!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track