Bisera Veletanlić: Dobiješ nagradu i rikneš, e ja neću!
Foto: Vladimir Šporčić

DŽEZ PEVAČICA O PRIZNANJU ZA ŽIVOTNO DELO

Bisera Veletanlić: Dobiješ nagradu i rikneš, e ja neću!

Pop kultura -

Štrecnula sam se kad su me zvali iz Nišvila. Kad su pohvale u pitanju, mene su uvek izostavljali, kaže džez pevačica

Džez pevačica i jedno od najvećih imena jugoslovenske muzike Bisera Veletanlić primiće nagradu za životno delo na ovogodišnjem Nišvilu, koji će trajati od 10. do 13. avgusta.

foto: Vladimir Šporčić

Kako sama ističe, veoma se iznenadila kada su je obavestili, ali ne želi da se „razbacuje sa emocijama i rečima kao svi“.

- Nemam nameru da pričam tri dana. Svi govore non-stop, ali ni o čemu. Zaista sam iznenađena što su se mene setili. Obično me nigde nema kad su pohvale i nagrade u pitanju, ali navikla sam na to. Priznajem, štrecnulo me je malo, jer znate kako to ide - primiš nagradu i posle rikneš. E pa ja mislim da neću (smeh)! - šali se Bisera u svom maniru i dodaje:

- Nemam nikakve posebne emocije, više i s tim emocijama, svi samo nešto o tome trućaju, razbacujemo se emocijama i rečima previše, pa to izgubi smisao. Presrećna sam, izaći ću nakon Vasila i njegovog benda, primiću to priznanje i otpevati dve pesme - kaže džez pevačica.

Uspomene

Na prvom Nišvilu u januaru 1995. godine Bisera je nastupala sa bubnjarom Lazarom Tošićem.

- To je bilo pre 1.000 godina, ali evo prisetila sam se nedavno. Publika na Nišvilu je posebna. Ona me zaista razume. To je suština i takvoj publici ću uvek pevati. Tad sam na sceni nastupala sa Laletom, a nakon toga još jednom ili dva puta sa Vasilom - evocirala je uspomene Veletanlićeva.

Novo vreme

Bisera je je uvek svrstavana u jedne od najvećih pevačica na ovim prostorima. Njene pesme su upamćene kao najsjajniji biseri u muzici, ali u poslednje vreme ona se povukla sa scene. Još pre je rekla da je zaokružila svoju karijeru i da za nju ta odluka predstavlja rasterećenje. Na pitanje da li bi opet snimila nešto, ona odgovara: „Evo odmah u ovom trenu.“

- Sa kvalitetnim, pravim džezerima počela bih ovog trena. Evo sad bih zapevala. Vidite, naježila sam se. Ali znate kako je to ovde - ne možeš ništa ako nemaš leđa, a razumete šta to znači - ako nemaš ovog ili onog iza sebe. Samo tako je izvodljivo, ali ja bih pevala uvek - rekla je iskonska diva.

foto: Marina Lopičić

O „slučaju Belef“

MOJ VASIL JE U PRAVU

Pitali smo Biseru i o nedavnom izbacivanju Vasila Hadžimanova iz programa Belefa.

- Imajte razumevanja, ne želim o tome da govorim. Naravno da smatram da je Vasil u pravu, ali nije mesto ni vreme da o tome govorim - kratko nam je rekla Veletanlićeva.

Kurir / MONA CUKIĆ

Foto: Vladimir Šporčić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja