BIO JE TUŽAN, NESREĆAN I DEPRESIVAN: Pre devet godina umro je Dino Dvornik!
Foto: Printscreen

VELIKI UMETNIK

BIO JE TUŽAN, NESREĆAN I DEPRESIVAN: Pre devet godina umro je Dino Dvornik!

Pop kultura -

Prošlo je devet godina od smrti Dina Dvornika. 7. septembra 2008. godine ceo region šokirala je vest o smrti jednog od najvećih hrvatskih pevača u istoriji, kog je supruga Danijela pronašla mrtvog u njihovom bračnom krevetu.

U Hrvatskoj su odmah na svim radio stanicama puštane njegove pesme, a brojne poznate ličnosti izražavale su žaljenje i tugu zbog smrti voljenog umetnika.

Njegova majka Dijana ubrzo je u jednom intervjuu podsetila da je Dino Dvornik gotovo deset godina pre smrti bio potpuno zaboravljen od kolega.

Dino Dvornik od kraja devedesetih do svoje smrti nije imao veliki hit, niti su njegove pesme bile redovne na playlistama renomiranih radio stanica u Hrvatskoj. "Iz mrtvih" je ustao 2004. godine, kada je glumio sebe u filmu "Ta divna splitska noć".

Ubrzo zatim javnost je u tok šou "Sanja" upoznala njegovu ćerku Ellu Dvornik koja je zainteresovala medije, a 2006. godine počelo je snimanje rijaliti programa "Dvornikovi".

"Iako ih je zvao gotovo sve, niko od njegovih kolega nije hteo da gostuje u rijalitiju", rekla je njegova majka Dijana nakon njegove smrti, a ispričala je i da su ga hrvatski pevači stalno odbijali za saradnje, iako je mnogima od njih pomogao u karijeri i napisao hitove.

"Moj sin umro je tužan, nesrećan i depresivan", kazala je njegova majka medijima i potvrdila tezu da je, iako su tvrdili drugačije, Dino bio potpuno ignorisan od okoline deset poslednjih godina svog života. Šest meseci pre njegove smrti umro je njegov otac Boris Dvornik, a njegova majka i supruga tvrde da ga je to potpuno slomilo.

"Dino je bio jako nervozan zbog novog albuma koji je spremao pre smrti. Nije znao kako će ga publika prihvatiti. Rekao mi je da bi bilo najbolje da umre, jer će se tada album najbolje prodavati", rekla je nakon Dinove smrti Danijela Dvornik.

Tako je i bilo. Album Pandorina kutija mesecima nije silazio s vrhova top lista, a nakon punih deset godina Dina Dvornika se setila i struka te "Pandorinu kutiju" nagradila sa sedam Porina.

(Kurir.rs/Dnevnik.ba, Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track