(VIDEO, FOTO) NEMA 'LEBA OD GLUME: Sinovi glumačke legende žive od pekarskog zanata!
Foto: Profimedia

TAKO SE IZDRŽAVAJU

(VIDEO, FOTO) NEMA 'LEBA OD GLUME: Sinovi glumačke legende žive od pekarskog zanata!

Pop kultura -

Braća Fehmiju, sinovi legendarnog glumca Bekima Fehmijua, bave se pekarstvom.

Mada je i sam Uliks bio uspešan u glumačkom svetu, ipak se izdržava tako što svakog jutra mesi hleb u Njujorku, gde živi i radi već godinama. Hedon, njegov mlađi brat, otvorio je u subotu pekaru u Beogradu.

foto: Damir Dervišagić

"Čujem se sa Uliksom skoro svakog dana. On je trenutno u Sarajevu zbog glume. To radi više iz hobija, jer uživa u tome, talentovan je, ali to nije dovoljno. Prihode od kojih izdržava porodicu mu donosi pekara u Americi. To je porodični posao, proizvodimo hleb bez kvasca, koji je skuplji od običnog, ali je znatno zdraviji i zato su naši lokali uvek puni", kaže Hedon.

Pre skoro nedelju dana otvorio je vrata porodične pekare u Beogradu, u kojoj se pravi, kako on sam kaže, pravi domaći seljački hleb.

"Ova pekara je slična onoj koju drži moj brat u Njujorku. Reč je o sličnoj proceduri pravljenja peciva, bez hemije i bez aditiva, sa dugim fermetacijama, zbog čega je hleb jestiv po nekoliko dana. Isti kao što su naše bake i prabake mesile. Ja volim različite kombinacije i zato ubacujem orahe, suvo grožđe, čija semenke, kurkumu, sve što je zdravo, i trudimo se da to bude vrhunskog kvaliteta", objašnjava Hedon.

Pekara se nalazi na Dorćolu i, kako smo imali priliku da vidimo, komšije su već počele sa pohvalama na račun kvaliteta, tako da cenu hleba, koja je i do 10 puta veća, uopšte ne komentarišu.

foto: Printscreen YT

"Ovaj hleb može da se jede tri-četiri dana i zbog toga je on isplativiji. Kvasac je zdrav, ali u malim, normalnim količinama, jer to je vitamin B. To što neki pekari ubace kilogram kvasca da bi to bilo na oko primamljivo, to je druga stvar. Ovo je pravi domaći seljački hleb, koji ne gubi na svežini ni kada stoji danima, a ono što je kvalitetno uvek nađe kupce", nastavlja Hedon.

U ovoj pekari cene hleba se kreću od 50 dinara do 295 dinara, a kombinacije su raznovrsne, ražani, integralni, sa kajsijom i šljivom, sa semenkama i mnogi drugi.

(Kurir.rs/Alo/I.M. Foto: Profimedia, Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track