Najnovije vesti

OTKRIVENO 10 GODINA NAKON SMRTI: Jedna odluka Milenka Zablaćanskog spasla je porodicu još veće tragedije!
Foto: Vlada Sporčić

MISLIO NA SUPRUGU I SINA

OTKRIVENO 10 GODINA NAKON SMRTI: Jedna odluka Milenka Zablaćanskog spasla je porodicu još veće tragedije!

Pop kultura

Srpsko glumište večno će pamtiti 22. januar 2008. godine kada je zauvek prestalo da kuca srce glumca Milenka Zablaćanskog.

On je izgubio život 17 dana nakon što 5. januara 2008, u popodnevnim časovima na magistralnom putu koji vodi iz Zlatibora ka Užicu se dogodila saobraćajna nezgda.

Zablaćanski se "opel vektrom" kretao prema Užicu krajnjom desnom trakom, kada je iz suprotnog pravca naišao "mercedes" čiji je vozač u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom i proklizao na suprotnu traku, gde je došlo do direktnog sudara.

Zablaćanski je hitno prebačen u užičku bolnicu, ali se nekoliko dana nije budio iz kome. Helikopterom je prebačen na VMA u Beograd radi daljeg lečenja, ali je 22. januara njegovo srce zauvek prestalo da kuca. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

foto: Printskrin

Jednu od poslednjih uloga odigrao je u seriji "Stižu dolari".

Serije koje se nakon 'Dolara' emituju u istom terminu po gledanosti ne mogu ni da se porede sa ovom...

"Da, ni po kvalitetu, ni po gledanosti. Nažalost, sve što je loše ponovo oživljava da bi ubili pamet i duh ovog naroda. U modi je jeftino: kineska roba, latinoameričke serije... Ja mislim da je to teorija zavere (smeh). I zbog toga nam i ne stižu dolari, nego, bogami, sankcije", rekao je tada i dodao:

"Mog dedu su Amerikanci oslobodili iz nemačkog logora, ali ne znam iz kog razloga deda nije otišao u Ameriku nego se vratio ovde i ostao golja. I to je moj jedini kontakt s Amerikom."

Glumac je uoči nesreće boravio sa suprugom Snežanom i mlađim sinom Nikolom u njihovoj vikendici u naselju Gajevi koje se nalazi nedaleko od Zlatibora. Trebalo je tamo da ostanu još nekoliko dana, ali su prekinuli odmor zbog smrti Snežanine tetke. Milenko je bio svestan da loše vreme otežava saobraćaj, pa je suprugu i sina u Beograd poslao autobusom.

Ispostavilo se da im je spasio život.

"Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ni bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas", rekla je ranije Snežana Vesković-Zablaćanski.

Slavni glumac je iza sebe ostavio voljenu suprugu, balerinu i kostimografkinju Snežanu Vesković. Zajedno su radili u Pozorištu na Terazijama, a tamo su se i upoznali. Zajedno imaju dva sina, Ivana i Nikolu.

"Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama (Snežana Zablaćanski, koreograf) vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz "Briljantina". Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima"", rekao je Ivan.

(Kurir.rs/Pulsonline)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...