GLUMICA TIJANA ČUROVIĆ: Privilegija je deliti scenu sa Žarkom Lauševićem
Foto: Dragan Kadić

Impresije s turneje „Hadersfilda“

GLUMICA TIJANA ČUROVIĆ: Privilegija je deliti scenu sa Žarkom Lauševićem

Pop kultura -

Žarko je pre svega divan čovek, a ovde nam je domaćin, jednostavan i šarmantan beskrajno, kao i svi ostvareni ljudi, kaže glumica

Velikan glumišta Žarko Laušević nakon 25 godina ponovo je stao na pozorišnu scenu u kultnoj predstavi „Hadersfild“.

Gotovo već mesec dana Laušević zajedno s ansamblom Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda s radošću igra dramu Uglješe Šajtinca u režiji Aleks Čizholm po Kanadi i Americi. Kruna turneje bila je sinoć, kad su gostovali u Čikagu, a jedina glumica u podeli, Tijana Čurović, otkrila je za Kurir svoje utiske.

Od Toronta do Bostona

- Obišli smo Toronto, gde smo imali dve predstave, Vindzor i Kičiner u Kanadi i Njujork, sada smo u Čikagu, a zatim idemo u Boston. Oduševljeni smo prijemom i posećenošću. Naši ljudi u dijaspori su zaista željni sadržaja s ovih prostora, dočekivani smo s oduševljenjem i ispraćani gromoglasnim aplauzima. A kako i ne bismo kada su takve veličine na sceni - piše u svom dnevniku Tijana.

foto: Privatna Arhiva

Dobro se zabavljamo

Glumica se osvrnula i na novog člana, Žarka Lauševića:

- Lauš je uskočio u ulogu oca, koju je prvenstveno igrao Josif Tatić, zatim u Beogradu Miša Janketić i publika je s oduševljenjem sačekala njegov povratak. Žarko je pre svega divan čovek, a ovde nam je bio divan i domaćin, jednostavan i šarmantan beskrajno, kao i svi ostvareni i veliki ljudi. Čast je i privilegija deliti scenu s Nebojšom Glogovcem, Žarkom Lauševićem, Vojinom Ćetkovićem, Goranom Šušljikom, Damjanom Kecojevićem. Mi ovu predstavu igramo već 11 godina na sceni JDP i uigran smo tim, iako je iznova svaka predstava neponovljiv doživljaj. Zaista volimo da je igramo i radujemo se svakom izvođenju.

Ljubomir Radanov - Foto: Dragan Kadić; Privatna arhiva

Zgodna plavuša

VODILA RIJALITI

Tijana Čurović je srpska pozorišna i televizijska glumica. Pored velikog uspeha koji su joj donele uloge u serijama i pozorišnim komadima, publika je uživala gledajući je kao domaćicu poznatog rijaliti šoua „Domaćine, oženi se“. Ponosno kaže da je odrasla na Voždovcu, tačnije u Vitanovačkoj ulici, gde je provela najlepše dane detinjstva. Ostala je veliko dete u duši.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! ŽARKO LAUŠEVIĆ: Pustite me da još malo glumim!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track