MIRJANA JE ŽENA NJEGOVOG ŽIVOTA: Ljubiša bio u vezi sa maloletnicom
Foto: Dragan Kadić

pola veka zajedno

MIRJANA JE ŽENA NJEGOVOG ŽIVOTA: Ljubiša bio u vezi sa maloletnicom

Pop kultura -

U knjizi „Život kao film“ opisan je prvi susret Ljubiše Samardžića i njegove velike ljubavi Mire, koja će mu kasnije postati žena.

„Od prvog dana kada sam je upoznao na Bledu, sa svojih sedamnaest godina, osvojila me je svojom jednostavnošću, pameću, rečitošću, pričama bez prestanka, bliskim pogledima na umetnost, smislom za lepo i nadasve - čulnošću.

Borba za njeno srce bila je duga. A sve je počelo s Bledom, šezdeset četvrte, i slučajnim susretom kraj jezera sa Mirom, koja je tada bila maloletna.

S njenog malog tranzistora „tokio“ dopirala je tiha melodija „Mama“ Šarla Aznavura. Nije me ni pogledala. Njena lepota me je ošamutila. Mama je sela pored nje. Za mene je to bio, pomislih, pravi čas.

- Izvinjavam se, ja sam Ljubiša Samardžić iz Beograda. Ovde sam na odsluženju vojnog roka. Da li mogu da sa vašom ćerkom popijem kafu ili koji sok?

Majka se nasmeja:

- Što da ne...

Devojčurak, ne gledajući me, tiho je odbrusio:

- Ne pijem kafu!

- Bilo šta?

Nevoljno je ustala, navukla sandale čiji kaiščići su landarali i spadali s nogu. Bio sam na sedmom nebu. Sve vreme sam je gledao i govorio, a ona je ćutala. Majka joj je pristala i na večernji susret, ali samo do devet!

Roditelji Mire Samardžić su se bunili što se udaje za glumca

Šetajući uz jezero, bio sam na sedmom nebu. Oslonih se o čamac. Sela je i ona. Zagledah se u obris mesečine koji je titrao na jezeru i počeh stihovima Crnjanskog...

Na čkiljavom svetlu mesečine delovala mi je vanzemaljski. Prvi put se nasmejala:

- Ko bi mogao da poveruje da si i takav komičar?

Na mesečini nenadano skoči pastrmka. Pomislih: neko predskazanje! Možda je ljubav na vidiku?

I eto, sve je počelo slučajnim susretom na Bledu...“

Osvajanje lepe Mire trajalo je gotovo dve godine. Ona je smatrala da su glumci boemi. I njen deda, protojerej sremskomitrovačke crkve, govorio joj je: „Jao, dete! Pa gde glumac?“

Nabavite svoj primerak

KNJIGA O SMOKIJU U PRODAJI

U bezbroj navrata, Ljubiša Samardžić je isticao da bi njegov uspeh u životu bio nemoguć bez supruge Mire. U knjizi „Život kao na filmu“ naveden je glumčev opis prvog njhovog susreta. On je imao 27 godina i već je bio poznat, a ona je bila - maloletna!

(Kurir.rs/Foto: Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zbogom Smoki, Šurda, Boško! Srpski film ostao bez jednog od najvećih glumaca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track