VELIKA ŠANSA ZA MLADE: U Srbiji traže glumce za Igru prestola i Bonda
Foto: Promo

Filmski agenti iz engleske stižu u Beograd

VELIKA ŠANSA ZA MLADE: U Srbiji traže glumce za Igru prestola i Bonda

Pop kultura -

Ričard Kuk i Džerard Makarti održaće predavanje na FDU, a najbolji će dobiti priliku da u budućnosti zaigraju u nekom velikom projektu poput hit serije HBO mreže

Vodeći agenti za talente u svetu filma Ričard Kuk i Džerard Makarti dolaze u Beograd kako bi upoznali naše glumce i izabrali lica za naredne velike projekte.

Suvlasnici čuvene međunarodne agencije za glumce „Lisa Ričards“ iz Londona, koja sarađuje sa zvezdama poput Kilijana Marfija i Pirsa Brosnana, kao i sa kasting direktorima serije „Igra prestola“ ili filmova o Bondu, održaće master klas 14. oktobra s početkom u 20 časova na sceni „Mata Milošević“ Fakulteta dramskih umetnosti i govoriće o tome na koji način naši umetnici mogu da izađu na internacionalno tržište i ostvare karijeru van svoje zemlje. Najbolji će dobiti priliku da potpišu ugovor, a biće bliži i nekoj velikoj ulozi.

foto: Damir Dervišagić

- Predavanje će biti na engleskom jeziku. Poziv je otvoren svim profesionalnim glumcima i studentima glume. Ulaz je besplatan. Zbog velikog interesovanja i ograničenog broja mesta, svi koji žele da prisustvuju treba da pošalju aplikaciju u elektronskoj formi. Informacije o apliciranju nalaze se na sajtu FDU. Nadam se da će na ovaj način Srbija u narednih pet do 10 godina dobiti nekoliko evropskih i svetskih glumačkih zvezda koje će promovisati našu zemlju i u Holivudu - kaže Miloš Biković, koji će biti domaćin Kuku i Makartiju.

Velika zvezda u Rusiji preko njih je dobio ponudu za veliku seriju u Engleskoj, ali je morao da odbije zbog obaveza.

- Svaki uspešan čovek, koji ode i uspe van Srbije, dužan je da pomogne svojim kolegama koji su vredni i talentovani, a nisu dobili mogućnost. To je misija nas iz „Arhangles studija“. Prva stanica je Rusija, ali je ideja da se saradnja raširi na ceo svet - objasnio je glumac.

Kurir / LJUBOMIR RADANOV

Foto: Damir Dervišagić, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track