PREMIJERA: Branko Кockica otklanja dečje strahove
Foto: Marina Lopičić

NOVO U POZORIŠTANCETU „PUŽ“

PREMIJERA: Branko Кockica otklanja dečje strahove

Pop kultura -

Uz pesmu i igru deca u komadu „Ta-ta-ta-tira“ uče da se ne plaše matematike i strašila

Generacije su odrasle na legendarnom pozdravu, na magičnoj reči, na čuvenom uzviku „ta-ta-ta-tira“. A sad, godinama kasnije, njihova deca imaće priliku da otkriju taj usklik radosti u Pozorištancetu „Puž“.

Predstava nazvana „Ta-ta-ta-tira“ premijerno će biti izvedena u nedelju u 18 časova, dok su pretpremijere u petak u 18 sati, u subotu u 12 i 17 i u nedelju u 12 i 14 časova. Sa scene će male drugare, ali i njihove roditelje, koji bi da se prisete svog detinjstva, kroz kolaž satkan od pesama i šala u borbu protiv straha od matematike, bakterija, prašine i strašila voditi Branko Kockica, kome će zdušno pomagati Nenad Ćirić, Milica Janketić i Marija Savić Srećković.

Komad je po tekstu Branka Milićevića režirala Slobodanka Caca Aleksić. Scenografiju je osmislila Kristina Vujović, kostime Nena Milovanović, a muziku je komponovao Božidar Obradinović.

Zanimljivo je da je kod čuvenog tandema Caca - Kockica pre 40 godina u predstavi „Hamlet u podrumu“ igrala Svjetlana Knežević Janketić, čiju ćerku Milicu sada očekuje premijera u „Pužu“.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track