POČINJE FEDIS: Mnogo kandidata za Zlatnu antenu
Foto: Promo

Svečano

POČINJE FEDIS: Mnogo kandidata za Zlatnu antenu

Pop kultura -

Na manifestaciji koja promoviše i nagrađuje igrani televizijski program učestvuje devet serija iz Srbije

Ovogodišnji 7. međunarodni festival igranih serija FEDIS počinje danas u hotelu „Cepter“ na Terazijama i nastavlja se finalnom večeri, 18. oktobra u Domu omladine Beograda.

foto: Promo

Na manifestaciji koja promoviše i nagrađuje igrani televizijski program učestvuje devet serija iz Srbije: „Sumnjiva lica“, „Santa Maria della Salute“, „Selo gori, a baba se češlja“, „Vojna akademija“, „Ubice moga oca“, „Andrija i Anđelka“, „Nemoj da zvocaš“, „Komšije“, „Državni posao“, kao i serije iz regiona „Gorčilo“ iz Crne Gore i „Zlatni dvori“ iz Hrvatske.

Festival će svečano otvoriti prošlogodišnji dobitnik nagrade za režiju Darko Bajić, a biće dodeljene i nagrade Zlatna antena za najbolji glumački par i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji. Takođe će biti uručena nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji.

foto: Vladimir Šporčić

Drugog festivalskog dana u Domu omladine održaće se svečana ceremonija proglašenja ovogodišnjih pobednika i dodela nagrada Zlatna antena u 12 kategorija: najbolja TV serija, najgledanija TV serija, najbolji glumac i glumica, glumački par, režija, scenario, fotografija, kostim, montaža i muzika.

Kurir / E.K.

Foto: Vladimir Šporčić, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track