Najnovije vesti

KVENTIN TARANTINO PROGOVORIO: Znao sam šta je Vajnštajn radio, sada me je sramota!
Foto: Profimedia

HOLIVUDSKI TRAČEVI

KVENTIN TARANTINO PROGOVORIO: Znao sam šta je Vajnštajn radio, sada me je sramota!

Pop kultura

Filmski režiser Kventin Tarantino izjavio je da je znao šta je ženama radio njegov saradnik producent Harvi Vajnštajn i da ga je sada sramota što nije reagovao na seksualna uznemiravanja i napade.

"Znao sam dovoljno da uradim više", rekao je Tarantino u intervjuu za američke medije, navodeći nekoliko slučajeva. On je rekao da to što je znao o Vajnštajnu nisu glasine i priče iz durge ruke, dodajući da žali što nije preuzeo odgovornost za ono što je radio producent s kojima je sarađivao na mnoštvu filmova.

"Da sam uradio ono što je trebalo da uradim, ne bih sarađivao s njim", rekao je Tarantino. Prve navode o seksualnim uznemiravanjima i napadima Vajnštajna objavili su ovog meseca Njujork tajms i Njujorker (The New Yorker), posle čega je više glumica izašlo u javnost.

foto: Profimedia

Tarantino je rekao da je o Vajnštajnovom ponašnju čuo mnogo pre. Njegova bivša devojka Mira Sorvino mu je rekla o Vajnštajnovom nepoželjnom ponašanju i kako ju je dodirivao. Dodao mu je da mu je još jedna glumaca pričala o mogulu, kao i da je znao da je glumica Rouz Mekgovan postigla namirenje s Vajnštajnom. Režiser je rekao da nije razmotrio da li su ti slučajevi stvar redovnog zlostavljanja i rekao da je i pored tih priča nastavio da snima filmove s Vajnštajnom, zbog čega sada žali.

"Ja sam marginalizovao te incidente. Bilo šta sada da kažem, zvučalo bi kao jadni izgovori", rekao je Tarantino.

Vajnštajn i Tarantino su saradjivali od 1992. kada je Vajnstajn distribuirao “Ulične pse” (Reservoir Dogs), preko “Petparačkih priča” (Pulp Fiction), “Ubiti Bila” (Kill Bill), “Prokletnika” (Inglorious Bastards) i “Podlih osam” (The Hateful Eight), pa sve do vereničke žurke koju je pre par nedelja Vajnštajn organizovao za Tarantina.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Agencije, Foto: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...