SLAVNA GLUMICA JOŠ JEDNOM BRILJIRALA: Seka Sablić dobila priznanje za doprinos filmskoj komediji!
Foto: Marina Lopičić

LAUREAT KOMEDI FESTA

SLAVNA GLUMICA JOŠ JEDNOM BRILJIRALA: Seka Sablić dobila priznanje za doprinos filmskoj komediji!

Pop kultura -

Jelisaveta Seka Sablić je ovogodišnji laureat Komedi festa.

Glumica Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji je laureat Komedi festa, a priznanje za doprinos filmskoj komediji uručio je reditelj Ivan Marinović, u čijoj je komediji "Igla ispod praga" slavna glumica još jednom briljirala.

"Čast mi je da primim ovu nagradu i veoma mi je drago ako sam i ja doprinela razvoju domaćeg filma", istakla je glumica.

Naklonost filmske kritike, ali i obožavanje publike Seka Sablić postigla je sjajnim ulogama u kultnim ostvarenjima: "Maratonci trče počasni krug", , "Rad na određeno vreme", "Tesna koža", ali i brojnim pozorišnim predstavama i tv serijama ( "Bolji život", "Srećni ljudi", "Ljubav, navika, panika"). U bogatoj karijeri, dugoj više od pola veka, ostvarila je do sada preko 160 uloga.

foto: Stefan Jokić

Poznata glumica nije krila oduševljenje što joj je baš reditelj Ivan Marinović uručio priznanje, saopštili su organizatori.

"Ivan je divni mladi reditelj sa kojim sam lepo sarađivala u njegovom filmu "Igla ispod praga", gde sam igrala baku. Uživala sam i u ulozi i u radu sa Ivanom", istakla je glumica.

Ona je dodala da joj je čast da primi priznanje za doprinos filmskoj komediji i drago ukoliko je i ona doprinela razvoju domaćeg filma.

foto: Damir Dervišagić

"Evo sve vreme se preispitujem ko bi još mogao da se nađe na mom mestu, i zaista je puno sjajnih kolega koji takođe zaslužuju ovakvo priznanje. Posebno mi znači da se dodela održava u ovom fascinantnom prostoru Jugoslovenske kinoteke", rekla je Seka Sablić.

Prošle godine priznanje je dobio scenarista Siniša Pavić. Drugi "COMEDY FEST" traje do 22. oktobra, do kada gledaoci u Dvorani Kulturnog centra, Cineplexxu BIG i Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu, kao i u Cineplexu ARENA u Novom Sadu, mogu pogledati premijerne naslove, sa fokusom na evropskoj komediji, od kojih većina neće imati bioskopsku distribuciju. Prateći program predstavlja omaž komičarima koji su nas napustili u ovoj godini, između ostalih Ljubiši Samardžiću, čiji će film "Rad na određeno vreme" u nedelju zatvoriti prateći program ovogodišnjeg festivala.

Kurir.rs/Tanjug, Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track