SUPERSTAR: Mimi Šiš iz Audicije za dlaku izmakao Oskar!
Foto: Privatna Arhiva

SARAJEVSKI GLUMAC uspešan u inostranstvu

SUPERSTAR: Mimi Šiš iz Audicije za dlaku izmakao Oskar!

Pop kultura -

Nagradu je dobio Kristofer Plamer, koji mi je nakon dodele u Kanadi rekao da sam ja njegov pobednik, kaže Jasmin Geljo

Kultna predstava “Audicija”, nastala u decembru 1984. godine kao ispitna vežba studenata Bore Stjepanovića, ponovo će sutra biti izvedena u Sava centru, a kao gost u Srbiju iz daleke Kanade stiže Jasmin Geljo (59), poznat po ulozi Mime Šiš.

Mima je teža jedno 20 kilograma, ali je u međuvremenu izgradila veliku karijeru, čak je bila nominovana za nagradu Oskar.

- Sad je 33 godine starija nego što je bila, ali i dalje želi da bude glumica, i dalje hoće da audicira ne bi li je neko konačno primetio i shvatio da je ona prava glumica - priča Jasmin.

Jezik je problem

Sarajevski glumac je igrom slučaja završio preko okeana, a na početku je radio svašta da bi preživeo.

- U početku je svakom emigrantu kad dođe u neku novu zemlju, naročito ako ne zna jezik, teško, a računi moraju da se plaćaju, mora se živeti, mora se snalaziti na bilo koji način. Prve četiri godine, dok nisam savladao jezik, bilo je teško. Celi svoj život sam hteo da budem to što jesam - glumac. Nisam baš znao engleski jezik da bih se mogao baviti glumom - iskren je Jasmin.

foto: Privatna Arhiva

Pronašao ga Sarajlija

On je čak radio i kao građevinac, a onda su došle i velike uloge.

- Kad sam počeo da dobijam velike uloge, onda sam se posvetio samo tome. Prošle godine sam bio nominovan za kanadskog Oskara u konkurenciji s Kristoferom Plamerom, koji je sjajan glumac, oskarovac. Tada sam baš bio srećan. Film u kojem sam igrao glavnu ulogu se zove “Čekaonica”. Režirao ga je mladi sarajevski reditelj, koji je rođen u Sarajevu, ali živi u Kanadi, Igor Drljača. Baš sam bio ponosan kad mi je Kristofer Plamer rekao - “Vi ste moj pobednik” - ispričao je glumac.

“Audicija” će nakon Beograda u petak biti u Novom Sadu.

foto: Printscreen

Krv nije voda

MOJ SIN IGRA U „AVATARU”

Jasmin je više nego na svoju karijeru ponosan na uspehe sina Filipa. Mladi glumac zvezda je čuvenog “Avatara”, a potpisao je ugovor da glumi u čak nekoliko nastavaka.

Kurir / Priredio: LJ. Radanov, Foto: Privatna arhiva, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) GLUMICE UGRABILE PRVI PRIMERAK MAGAZINA GLOSSY: Pogledajte šta su Nina Janković i Iva Stefanović rekle o luksuznom magazinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track