ŽIVOT U PRESTONICI NA VOJVOĐANSKI NAČIN: Vesna Čipčić otvara vrata svog doma
Foto: Vladimir Šporčić, Petar Đorđević

TOPLINA DOMA

ŽIVOT U PRESTONICI NA VOJVOĐANSKI NAČIN: Vesna Čipčić otvara vrata svog doma

Pop kultura -

Sve što je kao devojka ponela iz roditeljskog doma u Kikindi, naša slavna glumica Vesna Čipčić utkala je u svoju kuću u srcu Beograda. Brojne uspomene, ali i zanimljivi predmeti čine divnu scenografiju u kojoj ona blista kao domaćica

Kada se kroči iza velike metalne kapije koja prostrano dvorište glumice Vesne Čipčić (63) odvaja od žamora jedne prometne ulice na Vračaru, između brojnih biljaka koje se još stameno opiru prvoj jesenjoj hladnoći otkriva se put ka ulazu u njenu prostranu kuću. Oštro novembarsko sunce obasjava bež fasadu ukrašenu plavim žaluzinama, dok nas na pragu dočekuje nasmejana domaćica, od koje se ne odvaja njen ljubimac, pomeranac Bubu, a u unutrašnjosti doma opojan miris jednog od brojnih vojvođanskih specijaliteta.

foto: Vladimir Šporčić, Petar Đorđević

- U mojoj kući gotovo se svakodnevno prčka po šerpicama. To mi je ostalo još iz roditeljskog doma, a takav je i red - počinje priču Vesna, na čijem licu je vidljivo zadovoljstvo zbog novog poslovnog poduhvata. Naime, nakon što je tokom leta snimila „Sumnjivo lice“ i „Ministarku“, Nušićeve komedije koje su zajedno adaptirane u serijal „Sumnjiva lica“, počela je snimanje filma „Ajvar“ Ane Marije Rosi, u kom igra Snežu, majku koleginice Nataše Ninković. Za sve poslovne izazove snagu crpe upravo u svom domu. Otkako se pre skoro jedanaest godina razvela od kolege Aleksandra Alača, najlepše životne trenutke deli sa svojim naslednicima, ćerkom Anjom (29), koja je krenula maminim stopama, i sinom Ivanom (23), budućim rediteljem. Njima danas prenosi sve ono što je sama ponela iz roditeljskog doma u Kikindi, iz kojeg je prenela i mnoge predmete i komade nameštaja koji joj danas bude uspomene na detinjstvo i devojačke dane.

foto: Vladimir Šporčić, Petar Đorđević

U Beogradu je prvo živela u jednom potkrovlju, koje je potom, uz pomoć tetke Cice, zamenila ovom kućom.

- Bila sam za moju tetku obožavana ćerka njenog brata. Ne bih da opisujem koliko je ona volela mene, ali imam potrebu da kažem koliko sam ja nju volela. Takve tetke, sigurna sam, nema ni u literaturi ni na filmu - iskrena je Vesna, koja se pre tačno četiri godine zauvek oprostila i od svoje majke.

foto: Vladimir Šporčić, Petar Đorđević

- Onako kako je moja mila majčica bila dobra, plemenita, puna razumevanja, tako je tiho i dostojanstveno i otišla. Bila je žena tradicionalnog, starinskog vaspitanja, čije kvalitete želim i sama da negujem. Kao i s njom, i sa ocem sam imala blizak odnos, a učili su me da je porodica svetinja i najvažniji projekat u životu - kaže Vesna, koja se trudi da sve to prenese svojim naslednicima.

Poligon za dobru zabavu

I kuću je opremala trudeći se da im u zajedničkim trenucima ovde bude najudobnije. U prostranom dnevnom boravku uvek ima mesta za goste, koji se, kad je lepo vreme, sele i u dvorište.

- Uživam da srećne trenutke podelim sa prijateljima. S radošću pripremam trpezu, a i muzičari su uvek dobrodošli, pa bili to slava, rođendani ili premijere - opisuje glumica dok kroz osmeh dalje odgovara na pitanje šta je bolje za ženu u njenim godinama: sloboda ili brak.

foto: Vladimir Šporčić, Petar Đorđević

- Biti u braku, a imati ljubavnika, biti razvedena, s ljubavnikom ili sama... Sve su to poznate situacije o kojima počesto sudimo. Niti sudim niti osuđujem. Pravo da sama biram kako ću živeti dajem i drugima. Najbolje je ono kako živim danas. Možda su moje koleginice Zaza Gabor, Lana Tarner, Džoan Kolins i Elizabet Tejlor bile apsolutno talentovane za brak, ali ja ne posedujem takvu nadarenost. Pitanje sudbine, tačnije sudbonosnih susreta, ostalo je u domenu literature za mene - spremno odgovara Vesna, svesna toga da život sve nas ponekad dočeka nespremne.

foto: Vladimir Šporčić, Petar Đorđević

- Koga život nije dočekao nespremnog? U zrelim godinama, posle tolikog treninga, spremna sam na život sa svim njegovim bezobrazlucima. I danas se rukovodim time da se vrata ne otvaraju nogom zato što sam u kući vaspitana da pokucam ili pozvonim. Mržnja je jedna od ljudskih osobina koja truje. Rano sam počela da se trujem duvanom i to je dovoljna mržnja, ali spram sebe. Verujem da sam rođena s mnogo više dobrih vibracija, mada sam malo i trenirala - kaže Vesna, koju jednako koliko i snimanje filma raduje i nova pozorišna sezona i predstave koje su već osvojile publiku. Trenutno priprema komediju „Zašto i kako ubiti muža“ po Antoniju Amuriju, a s kolegom Slobodanom Tešićem. A kad želi da se osami, glumici u potkrovlju njene kuće društvo „prave“ klovnovi, glavni likovi njenih slika koje stvara godinama.

NAJTIRAŽNIJI MAGAZIN O POZNATIMA SVAKE SREDE POKLON UZ KURIR!

Preko 130.000 primeraka Kurira sa prvim brojem celebrity nedeljnika Glossy razgrabljeno je u rekordnom roku! Sudeći po reakcijama, čitaoci su oduševljeni, a javne ličnosti su na svoje naloge na društvenim mrežama masovno postavljale naslovnu stranu magazina. Svi sa nestrpljenjem iščekuju sledeću sredu i novi Glossy sa uzbudljivim pričama i fotkama iz života poznatih!

foto: Glossy

Glossy.rs/Jasmina Antonijević Milošević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track