MUZIKA NAĐE PUT: Bilja Krstić posle 16 godina u Zagrebu
Foto: Promo

Veliko oduševljenje

MUZIKA NAĐE PUT: Bilja Krstić posle 16 godina u Zagrebu

Pop kultura -

Bilja Krstić je sa svojim Bistrik orkestrom nakon punih 16 godina nastupila u glavnom gradu Hrvatske, u dvorani Glazbenog zavoda, u centru Zagreba.

Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta na proslavi jubileja Privrednik, u okviru kojeg je pevačica nastupala.

Iako su gosti bili predstavnici značajnih državnih funkcija, to nije smetalo da svi zajedno zapevaju i tapšu uz Biljinu interpretaciju pesme „Jovano, Jovanke „, ali i druge pesme Bistrika.

- Radujem se ovom nastupu i drago mi je što smo u Zagrebu nakon toliko vremena. Izvora ima mnogo i oni su mali, ali voda uvek nađe put i pretvori se u veliku i jaku reku, te je tako i s muzikom. Uvek nađe svoj put. Veoma mi je drago što ljudi u Zagrebu znaju i pevaju pesme Bistrika - kaže proslavljena umetnica.

Veliko oduševljenje u publici izazvali su već prvi taktovi pesme „Puče puška“ iz filma „Zona Zamfirova“, koja je i lična karta Bilje Krstić kad je reč o filmskoj muzici.

U prvom redu na koncertu su sedeli predstavnici diplomatskog kora, vladika Porfirije, predstavnici Srba u Hrvatskoj i Milorad Pupovac.

Bilja Krstić i Bistrik veruju da je ovo samo početak serije koncerata u Zagrebu, a vesele se i narednim nastupima, od kojih posebno onom na Danima srpske kulture u Temišvaru krajem novembra.

Kurir / E.K.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track