JASNA ĐOKIĆ: Posao nastavnika zamenila sam kafanom!
Foto: Nebojša Babić

Pevačica se sprema za koncert

JASNA ĐOKIĆ: Posao nastavnika zamenila sam kafanom!

Pop kultura -

Bivša članica grupe Đerdan kaže da je kreativna i ambiciozna i da je nikad nije zadovoljavao profesorski rad

Jasna Đokić ovih dana se sprema za solistički koncert koji će održati 27. novembra u Zadužbini Ilije Kolarca, gde će nastupiti sa ansamblom „Stanislav Binički“.

Jasna, koja može da se pohvali diplomom muzičke akademije, i dalje nastupa po kafana, pa se tako vikendom druži s publikom u restoranu čija je vlasnica njena prijateljica iz grupe Đerdan Goca Stojičević.

- Gocu poznajem od kada sam počela da se bavim pevanjem. Mnogo mi je pomogla u karijeri. Uvek mi je bila prijatelj. Upoznale smo se u Đerdanu, gde sam završila drugi fakultet.

Pesmom „Pariski lokal“ najavili ste solistički koncert.

- Pesma „Pariski lokal“ je obeležila moj razvojni put ka zabavnoj muzici jer potpuno odgovara mom senzibilitetu. Ostale će biti evergrinovi dobre zabavne muzike, pesme uz koje smo moja generacija i ja plakali, radovali se i voleli. Na repertoaru će se naći pesme sa mojih albuma, pesme priznatih umetnika poput Gabi Novak, Doris Dragović, Kaliopi, Nene Ivošević, Bisere Veletanlić i drugih. Repertoar sam birala tako jer želim da pevam numere uz koje sam rasla.

Šta vas je navelo da date otkaz u školi i počnete da se bavite samo pevanjem?

- Kreativna sam i ambiciozna. Za rad u profesuri me nije vezivao pedagoški rad, već vođenje hora. U tome sam osvajala nagrade širom Srbije. Kad to nije išlo onim tokom kojim sam želela, rešila sam da pronađem sebe u samostalnom vokalnom izvođenju.

foto: Dragana Udovičić

Bili ste vezani za Cuneta Gojkovića?

- Tužna sam što nije više s nama. Tužna sam što čovek kod koga sam imala prvi nastup, u emisiji „Cune i prijatelji“, neće biti na mom koncertu. Bio je moj idol, kolega, prvi komšija. Cune me je uvek podržavao, bodrio da radim ono što volim i budem ono što jesam.

Šta bi vam danas rekao?

- Znam da bi bio ponosan na moj solistički koncert na Kolarcu i znam sa sigurnošću da bi me slušao iz prvog reda. Cune je bio veliki gospodin, umetnik i kolega.

Lj. Radanov - Foto: Nebojša Babić; DRagana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track