DRAGAN PETROVIĆ PELE O ULOZI U SENKAMA NAD BALKANOM: Moj doktor krije tajnu
Foto: Damir Dervišagić, Promo

INTERVJU

DRAGAN PETROVIĆ PELE O ULOZI U SENKAMA NAD BALKANOM: Moj doktor krije tajnu

Pop kultura -

Za mene je „nova svest“ ili karakter koji ocrtava lik Konstantina Avakumovića bio delikatan i intrigantan glumački izazov koji mi je postavio reditelj Dragan Bjelogrlić, kaže profesor

Profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Dragan Petrović Pele samo je jedan od likova koji se pojavljuju u novoj sezoni hit serije „Senke nad Balkanom“.

On za Kurir otkriva da sinoć nismo videli ni delić priče, kao i to ko je doktor Avakumović koga tumači.

Da li ste iznenađeni reakcijom publike na seriju „Senke nad Balkanom“?

- Bilo bi previše samouvereno i neskromno kada bih rekao da sam očekivao baš ovoliko interesovanje, ali znao sam da „Senke nad Balkanom“ neće proći nezapaženo. Tema serije, Balkan u poluvremenu jednog krvavog globalnog sukoba, Prvog i Drugog svetskog rata, triler, žanrovski protkan građom istorijske fantastike, sa Beogradom kao epicentrom, već dovoljno pobuđuje pažnju gledališta.

foto: Promo

Ko je doktor Avakumović? Da li je član Društva Tule ili je samo pion u rukama svoje žene?

- Ne bih da otkrivam previše detalja o karakteru koji tumačim, da ne pokvarimo publici uživanje u epizodama koje slede, mogu samo da kažem da će biti sve uzbudljivije. Pitanje je kako se publici dopada dr Avakumović, a za mene je „nova svest“ ili karakter koji ocrtava lik Konstantina Avakumovića bio delikatan glumački izazov.

Publika je videla vaše scene sa Žarkom Lauševićem.

- Bez lažnog sentimentalizma, uvek se radujem i radovao sam se susretu sa Žarkom i scenama koje smo snimili.

Ljubomir Radanov - Foto: Damir Dervišagić; Promo

foto: Dragan Kadić

Kecmanović glumi u seriji

NAPISAO SAM SEBI SCENU SA ANTOM PAVELIĆEM

U novoj epizodi pojavljuje se i pisac Vladimir Kecmanović. Jedan od scenarista serije imao je zajedničku scenu sa Antom Pavelićem, a zanimljivo je da je on lično napisao te replike koje izgovara.

- U suštini ne volim da idem na snimanje, beskonačno traje, a i svesni ste da, ako ste nešto loše uradili, mogu sami da poprave, ali i ako ste nešto dobro, mogu to da pokvare, pa me je Bjela često zvao na snimanja. Bilo je zanimljivo sada za promenu glumiti - biti na drugoj strani - rekao je Kecmanović u jednom intervjuu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” Bura oko “Senki nad Balkanom”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track