POTEZ LJUBIVOJA RŠUMOVIĆA ĆE VAS RASPLAKATI: Pisac ispunio poslednju želju svoje supruge
Foto: Aleksandar Jovanović

Gest Vredan divljenja

POTEZ LJUBIVOJA RŠUMOVIĆA ĆE VAS RASPLAKATI: Pisac ispunio poslednju želju svoje supruge

Pop kultura -

Ljubivoje Ršumović, jedan od osnivača i članova udruženja Adligat, u okviru kog su otvoreni Muzej knjige i putovanja i Muzej srpske književnosti, poklonio je kolekciju minijaturnih knjiga koje je njegova supruga, pokojna Nataša, godinama sakupljala

Uz kolekciju koju to udruženje već poseduje, formirana je jedna od najvećih takvih specijalizovanih celina u Evropi, pravi mini-muzej minijaturne knjige sa više od 3.500 majušnih publikacija, koja nosi ime "Zbirka Nataše Ršumović". Književnik Ljubivoje Ršumović došao je da lično, sa sinom, rediteljem i scenaristom Vukom Ršumovićem, i njegovom suprugom Anom, knjige svečano poređa na police.

foto: Aleksandar Jovanović

Ljubav svog života, suprugu Natašu, osvojio je stihom: „Moja pahulja u čađavom gradu“.

"Bio bih strašan depresivac da nije Nataše. Ona je vedre prirode, voli život i pravi je hedonista. Kao studentkinja bavila se i manekenstvom i dugo je razmišljala da li da se upusti u brak sa mnom. I sama je studirala književnost, verovatno imala i literarne ambicije... Ipak, odlučila je da se posveti porodici, a da pusti mene da se, umalo rekoh, ludiram (smeh)", izjavio je pisac koji je ceo život proveo sa decom.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track