BESPLATAN KONCERT OSNOVACA U RUSKOM DOMU: Nastupaju učenici 26 naših škola
Foto: Nebojša Mandić

promocija kulture

BESPLATAN KONCERT OSNOVACA U RUSKOM DOMU: Nastupaju učenici 26 naših škola

Pop kultura -

Beogradska podružnica profesora ruskog jezika pri Slavističkom društvu Srbije i Ruski centar za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu organizuju koncert učenika "Sjajna noć", na kom će ove godine učestvovati učenici iz 26 škola.

Koncert će biti u Ruskom domu u četvrtak, 7. decembra, i počinje u 19 sati. Organizatori napominju da je ulaz slobodan a gosti će biti i učenici OŠ “Stari grad” iz Užica, KUD “Vojvoda Katić 1896.” iz Mladenovca kao i učenici škole pri ambasadi Ruske federacije u Beogradu.

Inače, ovi koncerti se tradicionalno održavaju u decembru, a koncerti učenika gimnazija i srednjih škola u maju, povodom Dana pobede. Do sada je održano šest koncerata.

Koncerti se održavaju sa ciljem popularizacije ruskog jezika, kulture, umetnosti i tradicija ruskog naroda, kao i učvršćivanja međusobnih veza Srbije i Rusije. Tokom manifestacije su se do sada izvodile ruske i srpske pesme, recitovali stihovi ruskih pesnika, igrao balet, izvodila instrumentalna muzika...

Zanimljivo je da pored učenika iz škola gde se uči ruski jezik, na koncertu nastupaju i učenici iz škola u kojima se ne uči ovaj jezik.

(Kurir.rs)

Foto Neboša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track