REDITELJ PURIŠA ĐORĐEVIĆ: Poslednji film želim da snimim s Milenom
Foto: Dragana Udovičić

Režiser o velikim planovima

REDITELJ PURIŠA ĐORĐEVIĆ: Poslednji film želim da snimim s Milenom

Pop kultura -

Odbili su me na konkursu, ali ostaje mi da se borim za nju. Bila mi je najveća ljubav. Ona može da odigra još mnogo velikih uloga. Rad i ljubav publike bi joj produžili život, otkriva reditelj

Prvi koji je osvojio srce tada mlade Milene Dravić (77) bio je Mladomir Puriša Đorđević (93). Jedan od naših najvećih reditelja podržao je bivšu suprugu na dodeli nagrade Dobričin prsten, a i autor je jednog teksta u monografiji Tatjane Nježić o umetničkom opusu velike glumice.

- Želja mi je da snimim samo još jedan film. Pisao sam ga za Milenu Dravić. Ona može da odigra još puno velikih uloga. Rad i ljubav publike bi joj produžili život. Napravio sam jednu muzičku priču. Starija žena se zaljubljuje u mladog kolegu - kaže reditelj.

foto: Dragana Udovičić

On nam je govorio o pesmi koju je napisao za svoj budući film.

- U stihovima se krije priča filma. Pesma govori o pozorišnim zavesama koje pevaju. Možda je to malo blesavo. Možda će ona biti prvi kadar, to nikome ranije nisam pričao - objasnio je Đorđević.

1 / 4 Foto: PrintScreen

Za snimanje priče o Mileni potreban je novac, a Puriša kaže da je nedavno odbijen na konkursu Filmskog centra Srbije.

- Ne ljutim se. Puno mladih ljudi je stasalo i moramo im dati šansu. Ostalo mi je da se borim samo za Milenu. Ona se rodila kao velika glumica. Moji najbolji filmovi su filmovi Milene Dravić - naglašava reditelj.

foto: Dragan Kadić

Na kraju kratkog razgovora reditelj se osvrnuo i na ljubav s glumicom.

- Najveća ljubav bila mi je Milena Dravić. Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju - prijateljski smo se razveli. Odmah nakon razvoda smo snimili „Devojku“. Ona je žena lavica i šampion u svakom pogledu - zaključuje Đorđević.

Vlasta Velisavljević

Kao Vlasta

VOZIM KOLA U 94. GODINI

Puriša Đorđević danas najviše voli da čita novine i da se provoza gradom.

- Vozim i dalje svoju „ladu“. Malo je mlađa od mene. Ne idem na duge relacije, ali volim da odem do Zemuna - kaže Puriša, koji slobodno može da izađe na crtu Vlasti Velisavljeviću.

Ljubomir Radanov - Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić; PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track