SVI SMO GA OBOŽAVALI: Preminuo idejni tvorac Duška Dugouška!
Foto: print skrin jutjub

ostaće ikona

SVI SMO GA OBOŽAVALI: Preminuo idejni tvorac Duška Dugouška!

Pop kultura -

Tužna vest za sve ljubitelje jednog od najpoznatijih crtanih likova Duška Dugouška jeste da je animator i kreator ovog popularnog lika, Bob Givens, preminuo.

Crtani film koji je svojom zanimljivom pojavom i neustrašivošću osvojio srca publike širom sveta ostao je bez svog tvorca, animatora i kreatora, Bob Givensa, koji je preminuo u svojoj 99.godini.

Poznat je po svojoj brbljivosti, njujorškom naglasku i luckastoj prirodi, hvatao se u koštac sa svim svojim neprijateljima.

Prvi put se pojavio 30. aprila 1938. u filmu "Porky's Hare Hunt", ali tek u "Divljem zecu" (A Wild Hare) iz 1940. postaje figura koju danas poznajemo.

U tom filmu je po prvi put izvirio iz rupe i izgovorio svoju čuvenu rečenicu "Šefe, koji ti je vrag?" koja će od njega napraviti jednog od najslavnijih animiranih likova svih vremena.

foto: Printskrin

Iako Duško Dugouško i društvo više nisu popularni kao nekad, oni će uvek ostati ikone.

Givens je za Dizni radio na animiranom filmu "Snežana i sedam patuljaka", a kasnije ga je zaposlio Vorner Bros.

Bio je vojnik u Drugom svetskom rata, a radio je i na projektima kao što su "Popaj", He-Man" i "Masters of the Universe".

Svoj posao je obavljao do početka 2.000. nakon čega je predavao studentima. Givens je umro prirodnom smrću u 14. decembra u bolnici Sent Džosef's u Burbanku, prenose američki mediji.

foto: Printskrin

Kurir.rs, Foto: Jutjub Print Skrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track